Esnaf kan ağlıyor

MÜSİAD Malatya Şubesi Başkanı Muharrem Boyraz ve Yönetim Kurulu tarafından Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığına ziyarette bulunuldu.

MÜSİAD Malatya Şubesi Başkanı Muharrem Boyraz ve Yönetim Kurulu tarafından Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığına ziyarette bulunuldu.

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkan Bilal Yıldırım başta ekonomi olmak üzere esnafın içler acısı halini dile getirerek yetkililere çağrıda bulundu. 

“ESNAF TABİRİ CAİZSE KAN AĞLIYOR”

Başkan Yıldırım “Her kesimin haklı olarak desteklediği kapanma genelgelerine mukabil olarak, başta okulların kapanmasıyla birlikte, büfeci, kantinci, servisçi, bakkal, emlakçı, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, berber, kuaför, zücaciye, hazır giyim, mobilyacı, ikinci el eşyacı, pansiyoncu ve birçok esnaf ve sanatkârın işleri oldukça azaldı. Bu süreçte esnaf tabiri caizse kan ağlıyor. Mal alınan şirkete olan borçlar, kira borçları, kredi borçları, şahıs borçları gibi tüm konularda gelebilen icra işlemleri esnafın bu dönemde tamamen batmasına neden oluyor.” dedi.

“ESNAF MART AYINDAN BU YANA ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR”

Başkan Yıldırım konuşmasının devamında “Esnaf 2020 Mart ayından bu yana borcunu borçla kapattığı için zor günler geçiriyor. Genelge ile iş yeri kapatılan esnafın zaten bir kazancı yokken, çektiği kredileri dahi ödeyemez duruma gelmiş icralar ile karşı karşıya bırakılmıştır.” şeklinde konuştu.

“HERKESE İNAT KONGRELERE DEVAM EDİYORSUNUZ”

Gelinen bu zor dönemde esnaf ve vatandaş ekonomik açıdan kan ağlarken iktidar partisi ve belediyelerin kongreler ve toplu organizasyonlar düzenlediğini belirten Başkan Yıldırım “Pandemi tedbirleri genel anlamda halkı toplu alanlardan uzak tutmaya yönelik iken iktidar partisi ayrımcılık yaparak insanları kongrelere çağırmaktadır. Madem Kongrelerde insanlar sosyal mesafelere uymaksızın katılmak suretiyle sevk ediliyor o halde neden esnaflarımızın iş yerleri kapalı tutulmaktadır? Sizlerin toplu halde yapmış olduğunuz kongrelere ve toplantılara virüs uğramıyor mu? Olay esnafın iş yerini açmasına gelince bu virüs neden en büyük problem oluyor? El vicdan diyorum, birazcık vicdan varsa bunu yapmaz esnafı daha fazla ortada bırakmazsınız. Esnafın hali ortadayken, yanında olmanız gerekirken adeta esnafa - halka inat, doktorlara - sağlıkçılara inat kongrelere devam ediyorsunuz. Yazıktır, günahtır. “ifadelerini kullandı.

“ESNAFIN ÇAĞRISINA KULAK VERİN”

Yetkililere seslenen Başkan Yıldırım son olarak “Lütfen esnafın çağrısına kulak verin. Esnafın borçlarını erteleyin, kullanmış olduğu su ve elektrik gibi temel ihtiyaçlarının bir kısmını karşılayın. Esnaflara yanlarında olduğunuzu hissettirin. Esnafımızı kaderleriyle baş başa bırakmak devletimize yakışmayacağı gibi bu necip millete de yakışmaz. Bu virüs illetinin bir an önce bitmesi, okulların açılması, esnafımızın işbaşı yapması bizlerin ellerinde. Toplu alanlardan, toplantılardan ve kongrelerden vazgeçelim veya ileri bir tarihe erteleyelim.” dedi.

Bakmadan Geçme