Eski devlet hastanesi binası yıkılacak

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, metruk halde bulunan Malatya Eski Devlet Hastanesi binasında incelemede bulundu. Gürkan, Eski Devlet Hastanesi binasının kısa sürede yıkılacağını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Karataş ve Abdulvahap Şerefhanlı ile birlikte atıl durumdaki Malatya Eski Devlet Hastanesi binasında incelemede bulundu. İnceleme sonrası açıklamada bulunan Gürkan, metruk haldeki eski devlet hastanesi binasının kısa zamanda yıkılacağını belirterek, yerine Battalgazi ilçesine hizmet verecek çağdaş ve modern bir hastanenin yapılacağını söyledi.

Gürkan, “Burası Devlet Hastanemizin eski binası. Şu anda metruk bir halde. Kendi haline terk edilmiş. Kendi haline terk edilmekle kalmamış, içinde hakikaten genel ahlaka mugayir tutum davranışlar, hal ve hareketler ve bu çevredeki insanlarımızın, hemşehrilerimizin rahatsızlığına yol açacak şekilde tutum ve davranışlar sergileniyor. Bu anlamda burada ki metruk binayı zabıta arkadaşlarımız ve güvenlik kuvvetlerimizle geldik dolaştık. Burayla ilgili şikayetleri alıp değerlendirdik. İnşallah en kısa zamanda bu binaların yıkılması noktasında belediyemiz gerekli çalışmaları hemen başlatacaklar ve akabinde de buraya Devlet Hastanesi yapılması noktasında Sağlık Bakanlığımızın çalışmaları inşallah kısa bir zamanda sonuç verecek. Buraya eskiden olduğu gibi daha modern, daha çağdaş, vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak bir tesis, hastane yapılacak. Onun için bugün arkadaşlarımızla birlikte zabıta ve polis teşkilatımızdaki görevlilerle birlikte binanın içini gezdik. Burada hakikaten iç açıcı olmayan tutum, davranış ve görüntüler var. Malatya’ya yakışmayan bu görüntülerin bir an evvel, hem metruk yapı itibariyle, hem de içerisindeki işlevsel durumla ilgili ortadan kaldırılması noktasında valimizle bu konuda ortak bir çalışmamız var. En kısa sürede buranın yıkılarak daha düzgün bir şekle getirilip, yeni bir hastane yapılması için gereken alanın sağlanması noktasında ekiplerimiz çalışmalarını yürüteceklerdir” diye konuştu.

Bakmadan Geçme