'Esenlik'i kapatmayın!'

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Esenlik marketlerin 2 şubesinin zarar ediyor gerekçesiyle kapatılacak olması vatandaşların tepkisine neden oldu.  

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Esenlik marketlerin 2 şubesinin zarar ediyor gerekçesiyle kapatılacak olması vatandaşların tepkisine neden oldu.  

Malatya’nın yıllardır vatandaşın beğenisini kazanan yüzde 95’i belediye  iştiraki olan Esenlik marketler zincirinin Tecde Merkez 22nolu şubesi ile Tecde Fidanlık şubelerinin kapatılma iddiaları üzerine vatandaşlar mağdur olacaklarını söylediler.
 

Tecde Mahallesi sakini Talat Akça,  “Ben 85 yaşında bir vatandaşım. Tecde Merkezde 1 market var ve açıldığından beri buradan alışveriş yapıyorum. Tecde merkezde herhangi bir bakkal ve market yok. En yakın market 500 metre uzaklıkta.  Yaşlı halimle nasıl gideceğim. Şayet Esenlik Tecde Merkez 22 nolu şube kapanırsa çok mağdur olacağız” dedi.
 

Mahallede esnaf olan Abuzer Koç ise, “Tecde merkezde herhangi bir bakkal ve market yoktur. Market civarında yaklaşık 500-600 hane var.  Bu evlerin gideceği bir bakkal yoktur.  Ayrıca Tecde merkezde bulunan Cahide Nebioğlu ortaokulunda 700 öğrenci var. Bu öğrenciler özellikle sabahları bu marketi kullanıyorlar. Kapanması halinde bu öğrencilerde mağdur olacaklar..
 Diğer bir mahalle sakini Mahmut Alıcı da,“Marketin yeri Malatya Büyükşehir Belediyesine ait. Gerekirse belediye kira noktasında sübvanse edebilir. Marketin kapanması halinde birçok insan mağdur olacaktır.” İfadelerini kullandı.
 

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ise , “Tecde Esenlik Merkez şubesinin kapanması bizleri mağdur edecektir. Ana yol üzerinde Esenlik market kalmayacaktır. Şu anda Esenlik Tecde şubesinin karşısında devam eden yaklaşık 200 daire bir yıla kalmaz tamamlanacaktır.  Burada yine market ihtiyacı doğacaktır. Burada boşalan yerlere ulusal marketlerin geleceği muhakkaktır. Ama biz istiyoruz ki Malatya’nın öz malı olan marketlerimiz şehrimize hizmet versin. Kazancımız Malatya da kalsın...
 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın insanların mağdur olmalarını hiç bir zaman tasvip etmediğini yakınen  biliyoruz. Başkanımızdan Tecde Mahalle halkı adına Esenlilk Tecde Merkez 22 nolu şubenin kapatılma sürecinin askıya alınmasıdır.”dedi.
 

Tecde Derneği Başkanı Ali İpek de, zarar ediyor diye market şubesi kapatılacak olmasının mantıksız olduğunu belirterek, “Belediye hizmet kuruluşudur. Esenlik Market de belediyenin olduğuna göre, burada kar gözetilmemesi gerekir” şeklinde konuştu.
 

Diğer yandan, Esenlik Fidanlık Şubesinin de kapanacak olması nedeniyle görüşlerini bildiren sözü edilen marketin yakınındaki Beykoz Sitesi Başkanı Mustafa Canpolat da, marketin kapanması halinde yöredeki sitelerde oturanların mağdur olacağını belirtip, belediyenin alınan kararı yeniden gözden geçirmesini talep ettiklerini kaydetti.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme