Erdoğan'dan önce Erdoğan'dan sonra!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretinde makam odasındaki tabloyu değiştirmesi dikkat çekti. Başkan Gürkan'ın bu son tablo değişikliği ile dört ayda üç kez makam odasında tablo değişikliği yapıldığı görüldü. Mahir Temur'un haberi...

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretinde makam odasındaki tabloyu değiştirmesi dikkat çekti. Başkan Gürkan’ın bu son tablo değişikliği ile dört ayda üç kez makam odasında tablo değişikliği yapıldığı görüldü.

31 Mart seçimlerinden sonra Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan hemen sonra Ahmet Çakır ve Hacı Uğur Polat dönemlerinden kalma tabloyu hemen değiştirip şu tabloyu makam odasına astırtmıştı:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünün olduğu ve daha büyük yer aldığı tabloda Cumhurbaşkanı Erdoğan’da yer alıyordu.

Daha sonra şu tabloyu astırttı:


Yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünün olduğu tabloda Atatürk ile Erdoğan tabloda aynı ölçülerde yer almıştı.

Bu son tablo değişikliği diye düşünürken, 8 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinden önce makam odasındaki tablo bir kez daha değişti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan’ın makam odasındaki tablonun son hali şu şekilde:

Fotoğraftan görüldüğü üzere Atatürk’ün söylediği “Vatanını çok seven görevini en iyi yapandır” sözü kaldırılmış olup yerine Türk bayrağı gelmiştir.

Dört ayda makam odasındaki tablo değişikliği ile rekora koşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın bu tavrı akıllarda soru işareti uyandırdı. Seçimden sonra yapılan iki tablo değişikliğinde de Atatürk’ün sözü ve tablodaki boyutu anlamlı bir büyüklüğe sahipken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişinden önce yapılan tablo değişikliğinde ise Atatürk’ün tablodaki boyutu hem küçülmüş hem de Atatürk’e ait olan söz kaldırılmıştır.

Anladığımız kadarıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin makamda kullandığı üç tablosu var. Gelen ziyaretçiye göre farklı tablo kullanılacak.

Başkan Gürkan’dan önce kısa bir süre Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Hacı Uğur Polat ve iki dönem belediye başkanlığı yapan Ahmet Çakır dönemindeki makam odası tablosu şu şekildeydi:

Kayısı Haber - Mahir Temur

Yorumlar 1
Ali 11 Eylül 2019 22:34

Gazetecilik. Tebrikler... Tasarruf tedbirleri

Bakmadan Geçme