Erdem: İstiklal şairimizi rahmetle anıyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 80. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un 80. vefat yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

MHP İl Başkanı Erdem, Mehmet Akif Ersoy'un yüreği vatan aşkıyla yanan değerli bir şahsiyet olduğunu söyleyerek, "İstiklal Marşımızı yazan Milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy, şahsiyetindeki engin hasletleri, kişiliğindeki tevazu ve saygınlık ile bir ahlak örneği, bir hakikat adamıydı. Onlarca, yüzlerce İstiklal Marşı yazdırılmıştı ama hiçbiri Mehmet Akif'in yazdığı kadar yürekleri etkileyememişti. Çünkü Akif, diğer şairler gibi kalemiyle değil, yüreğindeki vatan aşkıyla, imanıyla, karakterinde taşıdığı milli ve manevi değerlerle, mısra mısra işlemişti İstiklal Marşımızı. Bugün, vatanını ve milletini seven her bir Türk evladının, Milli Şairimizi hayatıyla, değerleriyle, ahlakı ve şahsiyetiyle çok iyi tanıması için elimizden geleni yapmalıyız." ifadelerine yer verdi.

Erdem açıklamasını, "Türk Ulusunun bağımsızlık ve hürriyet sembolü olan İstiklal Marşımızın yazarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, vefatının 80. yılında bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şâd, mekanı cennet olsun." sözleriyle tamamladı.

Yorumlar 2

Bakmadan Geçme