Erdem: CHP'nin koltuk değneği olduğu hafızalarımızdadır!

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın bir etkinlikteki konuşmasında 'Devlet Bahçeli her zaman ki gibi Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuk değneği olmuştur.' iddiasına cevap verdi.

MHP İl Başkanı Erdem yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin siyasi hayatında hiçbir kişiye ve makama koltuk değneği olmadığını söyledi. Bahçeli’nin yüce Türk Milletinin ve devletin her türlü hak ve menfaati için gösterdiği fedakarlıkların ortada olduğunu  ifade eden Erdem, “Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin son Anayasa değişikliği için gösterdiği çaba da gözler önündedir.” dedi.

CHP’NİN KOLTUK DEĞNEĞİ OLDUĞU HAFIZALARIMIZDADIR!

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, Ağbaba’nın iddiasına verdiği cevapta, CHP’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a koltuk değneği olduğunun hafızalarda olduğunu hatırlatarak, “Malumunuz 2002 Seçimlerinde AKP 1. Parti olarak hükümet oldu. Ancak Recep Tayip Erdoğan’ın, anayasa gereği milletvekili seçilme imkânı olamamıştır. Bu engel, CHP’nin desteği ile ortadan kaldırılmıştır.  Hatta ilk önerge Mecliste kabul edildi, ancak Cumhurbaşkanı veto etti. Yine CHP’nin desteği ile değişiklik meclisten geçirilerek Cumhurbaşkanına sunuldu. Cumhurbaşkanı ikinci önergeyi imzalayarak Sayın Tayyip Erdoğan’ın Milletvekili olma engeli CHP’nin sayesinde aşılmış oldu.” şeklinde konuştu.

CHP ÇÖZÜM SÜRECİNDE DE KOLTUK DEĞNEĞİ OLMUŞTUR

CHP’nin, ülkeyi yıkıma götüren sözde çözüm sürecine de tam destek verdiğini ifade eden İl Başkanı Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP eski Genel Başkanı Baykal’ın görüşmesine de değinerek “TBMM başkanlık seçimleri öncesi CHP eski Genel Başkanı Baykal’ın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğu görüşmelerden hemen sonra sayın Baykal’ın, partisinin görüşleri henüz netleşmeden meclis başkanlığına aday olduğunu açıklaması, MHP ve CHP’nin belki tekrar ortak aday çıkarmalarının önünü kapamıştır.” dedi.

7 HAZİRAN SONRASI, AKP-CHP KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNDE NELER KONUŞULDU?

“7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon görüşmelerinde AKP ve CHP, 45 günlük hükümet kurma süresinin 32 gününü beraber geçirerek neler konuştular?” diye soran MHP İl Başkanı Erdem, içeriği belli olmayan bu görüşmelerin kimin lehine değiştiğinin ortada olduğunu sözlerine ekledi.

İÇERİDEKİ VE DIŞARIDAKİ OLUMSUZLUKLARI BERTARAF ETMEK KOLTUK DEĞNEKLİĞİ DEĞİLDİR!

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, açıklamasının sonunda ülkede tıkanan ve acil çözüm bekleyen sorunlar olduğunu, içerideki ve dışarıdaki tüm bu olumsuzlukları bertaraf etme gayretlerinin asla koltuk değnekliği olmadığını söyledi.

Erdem açıklamasında ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Türkiye’nin önünde doğu ve batı olmak üzere iki yol olduğu şeklindeki sözlerine de değinerek, “Sayın Ağbaba Türkiye’nin önünde iki yol olduğunu söylüyor. Biri batıya giden yol biri de doğuya giden yol. Batıya giden yolda demokrasi, eşitlik, hukuk, bağımsızlık var diyor. Doğuya giden yolda da kan, gözyaşı, katliam var diye ifade kullanıyor. Sayın Ağbaba da görüyordur ki, Batının kendi emperyalist çıkarları için Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da yaptığı katliamlar ortadadır. Emperyalist güçler ve haçlı zihniyetini fazla şirin göstermeyin. Biz ülke menfaatimiz için herkes ile diyalog ve iş birliği yaparız. Suriye’ye emperyalist güçlerin girmesi ve oradaki sivil halkı katletmesi, Batının hangi iyi niyetine ve demokrasisine sığıyor? Batı bütün çirkin yüzünü suçsuz günahsız çocukların üzerinde gösteriyor. İfadelerini kullandı.

Yorumlar 8

Bakmadan Geçme