Enver Kiraz'dan Yeşilyurt Belediyesi'ne tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'dan Yeşilyurt Belediyesi'ne Radyo tepkisi...  

Enver Kiraz'dan Yeşilyurt Belediyesi'ne tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’dan Yeşilyurt Belediyesi’ne Radyo Tepkisi.
 
Kısa bir süre önce Yeşilyurt Belediyesi tarafından bir radyo kanalı kurularak yayına başlatılmasına Malatya'daki radyo yayını yapan birçok kuruluşun tepkisine, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’da katıldı. 

Kiraz yaptığı açıklamada; “Radyoculuk mesleği uzun yıllardır liyakatli kişi ve kurumlar tarafından yürütülmektedir. Malatya ilimizde çok sayıda ve her türlü müzik dalında yayın yapan ve bu işi çok başarılı bir şekilde yürüten radyolarımız var. Yeşilyurt Belediyesi’nin radyo yayıncılığına başlaması hukuki olmadığı gibi yıllardır bu işi başarı ile yapan radyo kuruluşlarına da hakaret anlamına gelmektedir. 

Belediyelerimizin en önemli görevlerinden birisi yerel basın kuruluşlarına, gazete, TV, radyo gibi yayın organlarına destek olmak, onların tarafsız şekilde halka haber ulaştırmasını, halkın ihtiyaçlarına cevap vermesini kolaylaştırma noktasında adımlar atmasıdır. Bunun tam tersine yasal altyapısı olmadan bir belediyenin radyo yayıncılığına başlaması, belediyenin imkanlarını arkasına alacağından haksız rekabete yol açacağı zaten zor durumda olan radyolarımızı bitirme noktasına getirecektir. Yasal altyapısı olsa bile böyle adaletsiz bir rekabetin belediyeler tarafından ortaya sürülmemesi gerekir. Bu anlamda yapılan bu yanlış uygulamadan Yeşilyurt Belediyesi’nin bir an önce vazgeçmesini bekliyoruz. Bu çağrımızı elbette ki bütün radyocular adına yaparken, aynı zamanda farklı frekanslarda birbirinden farklı müzikleri dinleyen bütün Malatyalılar adına yapıyoruz. 

Belediyelerin asli görevlerini hepimiz biliyoruz. Asli görevleri noktasında halen birçok eksiği olan belediyelerin kendileriyle hiç ilgisi olmayan alanlarda faaliyet göstermesi kabul edilebilir bir durum değildir. Yeşilyurt Belediyesi’nin daha önce hayata geçirdiği 'Yeşil Gıda Market' projesi de esnafın kan ağladığı bir dönemde esnafın iflasına katkı sağlayan bir uygulama olmuştur. Son dönemde ulusal ve uluslararası zincir mağazaların oluşturmuş olduğu haksız rekabetten etkilenerek bitme noktasına gelen küçük yerel esnaflarımız belediyenin yeni oluşturduğu marketler zinciriyle de tamamen kapanma aşamasındadır. 

Yerel yönetimlerin görevi yerel bütün unsurları desteklemek ve kalkındırmaktır. Ama son dönemde AKP Belediyelerin ortaya koyduğu uygulamalara baktığımızda tam tersi bir uygulama görüyoruz. Amacın yerel unsurları desteklemek olmadığı gerek yerel radyolarımızı gerek yerel esnafımızı bitirme olduğunu açık ve net görüyoruz. Yerel yönetimlerin halka hizmet noktasında kendi asli görevler çerçevesinde uygulamalar yapmasını bekliyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla…” diye ifade etti.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme