Engelsiz Yaşam Merkezinin temeli atıldı

Battalgazi Belediyesi tarafından bölgenin en modern Engelsiz Yaşam Merkezi Kampüsü'nün temeli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın katılımı ile atıldı.

Battalgazi Belediyesi tarafından bölgenin en modern Engelsiz Yaşam Merkezi Kampüsü’nün temeli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın katılımı ile atıldı. Bakan Tüfenkci, “Enlerin Belediye Başkanı olan Battalgazi Belediye Başkanımızın bölge için, ilimiz için, önemli bir eksikliği giderme noktasındaki gayretleri için kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Battalgazi Belediyesi tarafından bölgenin en modern Engelsiz Yaşam Merkezi Kampüsü’nün temeli, Battalgazi Mahallesi’nde atıldı. Temel atma törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutan Albay Şerafettin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreni ilk olarak Battalgazi Belediyesi mehteran takımı gösterisi ve ardından da halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Temel atma töreninde ilk olarak konuşan Battalgazi Mahallesi Muhtarı Şükrü Kılınç, mahallelerine yapılan Engelsiz Yaşam Merkezi Kampüsü’nden dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür etti.

“Mutlu olduğumu belirmek istiyorum”

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube eski Başkanı Ali Haydar Koyun’da, yapılacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi Kampüsü’nün önemine dikkat çekerek,” Bugün burada temelinin atılması için toplanmış bulunduğumuz güzel proje ile ilgili talebimiz dosyamızda mevcuttur. Üç yıl kadar önce hazırlamış olduğumuz dosyamızla ilgili bir talebin yerine getirilmesinden dolayı mutlu olduğumu belirmek istiyorum” diye konuştu.

“Engelsiz Yaşam Merkezi adı çok büyük bir isim”

Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şube Başkanı Yılmaz Alaca ise, “Engelli kardeşlerimizin bu hükümetimiz döneminde nerde nereye taşındığını biliyoruz ve bugün itibariyle sanki bir doruk yaşıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi adı çok büyük bir isim ve gerçekten büyük hizmetler sunacağına inanıyorum” dedi.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Engellilerde Egzersiz ve Spor Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nurettin Konar’da, Engelsiz Yaşam Merkezi Kampüsü’nün önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

“Bölgeye hitap edebilecek”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, Battalgazi belediyesi olarak Türkiye’de rekor düzeyde hizmetlere imza attıklarını belirterek, “Battalgazi Belediyesi olarak geçtiğimiz üç yıl içerisinde yaptığımız hizmetleri genel anlamda değerlendirdiğimiz zaman, Türkiye’de ki Belediyeler tarihi 80-90 yıldır. 90 yılda yapılan hizmetlerin üç yılda yapılıp karşımıza çıktığını görürsünüz. Her başlık bir belediyenin bir dönemde yapacağı hizmetleri kapsıyor. Bizim bütçelerimize baktığınız zaman en az 30 mislisi kadar bir yatırımı görüyoruz. Cenabı Allah’a şükür ediyorum. Bize dua edenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gürkan, Malatya’ya modern bir Engelsiz Yaşam Merkezi Kampüsü kazandırmak ilk adımı attıklarını belirterek, “Engelsiz Yaşam Merkezi dediğimiz bir yerimiz var. Bugün temelini atıyoruz. Önümüzdeki günlerde de Yaşam ve Spor Merkezimizin temelini atacağız. Onun da yaklaşık 20 bin metre kare kapalı alanı olan ve Malatya’ya hitap edebilecek şekilde yüzme havuzları, fitnes salonları, spor alanları, sosyal donatı alanları, sosyal tesisleri olacak güzel bir tesisinde yakında temeli atılacak. Oranın da ihalesi yapıldı. Burası engellilerimizin engelsiz yaşam alanlarını karşılama anlamında bölgeye hitap edebilecek bir konsept çerçevesinde bir kampus haline getirilmesi konusunda ilgili arkadaşlarımıza talimat vermiştik. Netice itibariyle yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alanı olan ve içinde yüzme havuzundan, atölyelerinden, rehabilitasyon merkezlerinden, dinlenme merkezlerinden, toplantı salonları ve yemekhanelerin olabileceği, sosyal mekanların olduğu bölgenin en modern Engelsiz Yaşam Alanı inşa edilecek” diye konuştu.

Bakmadan Geçme