Engelsiz park ve bilgi evi projeleri incelendi

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte Engelsiz Park ve Bilgi Evinde incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kaymakam Babahanoğlu'nun incelemesi esnasında çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Toplumun önemli parçası olan engeli vatandaşların belediye hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmaları için tüm kesimlere eşit seviyede hizmet götürmeye gayret ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Polat, “Belediye olarak engelli çocuk ve yetişkinleri, engeli olmayan diğer insanlarla ayrıştırarak değil, birleştirecek bir yaklaşımla hizmetler üretmeye önem veriyoruz. Amacımız; engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamına, fiziksel gelişimlerine fayda sağlamaktır. Parkımızı engelli kardeşlerimize yönelik prestij bir park şeklinde hizmete açacağız. Parkın dört bin metrekarelik alanında engelsiz oyun grupları ve fıtness aletleri yerleştireceğiz, ayrıca mescit olacak. Diğer alanda ise ağaçlandırma çalışması yaparak yeşil alan olarak halkımıza hizmet verecek” dedi. Kaymakam Babahanoğlu, Belediye Başkanı Polat ve diğer yetkililer Engelsiz Park alanındaki incelemeden sonra, Yeşil Hilal Projesi kapsamında Çilesiz Mahallesindeki 194 metrekare alan üzerine inşa edildikten sonra Yeşilyurt Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerine başlayacak olan bilgi evi binasını ziyaret etti. Burada ise Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, binanın kullanım şekli ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Polat burada yaptığı konuşmada ise kent halkının kültür ve sanat gelişimine katkıda bulunmaya devam ettiklerini ifade ederek, "Eğitime her zaman öncelik tanıyan hizmet anlayışıyla vatandaşlarımızın hem bugününe hem de geleceğine yönelik kalıcı yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Gelecek nesillerin düşünce yapıları ve zihinlerini bilgi üzerine inşa etmeye gayret ediyoruz. Okumayı daha cazip hale getirmek, kentin kültür hayatına katkı yapmak, kitap okuma oranını artırmak amacıyla hizmete sunacağımız “Bilgi Evi” projemiz 7’den 70’e tüm hemşehrilerimizin bilgi ve birikimlerine olumlu katkılar sunacaktır” şeklinde konuştu.

İlçe genelindeki başarılı eğitim hizmetlerinden dolayı Polat'ı tebrik eden Kaymakam Babahanoğlu, “Yeşilyurt Belediyesi ilçedeki sosyal yaşam alanları, yol çalışmaları ve geleceğe yönelik fiziki yatırımların yanında sosyal, kültürel ve eğitim alanında yaptığı hizmetler takdire şayandır. Birçok projeyi ortaklaşa yürütüyoruz. Hem Malatya’mızın hem de ilçemizin daha güzel hizmetler alması için el ele vererek çalışıyoruz. Başkanımızın daveti üzerine önce Engelsiz Park sonra da Bilgi Evinde incelemelerde bulunduk. Her iki projede şehrin geleceğine yapılan ciddi yatırımlardır. Engelli vatandaşlarımız nezih ve güzel bir ortamda vakit geçirmelerini sağlayacak Engelsiz Park alanı yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla engelli kardeşlerimize en güzel hizmet verecek. Bilgi Evi ise her yaştan vatandaşımızın rahat bir ortamda kitabını okuyabileceği, sohbet edeceği şekilde kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak" dedi.

Bakmadan Geçme