Engelli çalışanı tehdit etmişler!

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MOTAŞ'ta engelli çalışanın istifaya kadar götüren süreci Mahir Temur yazdı. Yüzde 40 görme engelli Rıfat Özmen (45) baskılara ve tehditlere dayanamayarak istifa etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Engelli çalışanı tehdit etmişler!

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MOTAŞ’ta engelli çalışanın istifaya kadar götüren süreci Mahir Temur yazdı. Yüzde 40 görme engelli Rıfat Özmen (45) baskılara ve tehditlere dayanamayarak istifa etti.

5 yıldır MOTAŞ’ta yıkama personeli olarak çalışan Rıfat Özmen Kayısı Haber’e konuştu.

MAHİR TEMUR- ÖZEL HABER

5 çocuk babası ve görme engelli Rıfat Özmen’in baskılara dayanamayıp istifaya götüren süreç Malatya Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının hangi koşullarda çalıştığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Şubat ayından beri baskılara maruz kaldığını dile getiren Özmen, 130 bin lira bankalara borcu olduğunu ve keyfi istifa etmediğini söyledi.

İZİNLİ GÜNDE TUTANAK TUTULDU

Şubat ayında kendisine yönelik ilk tutanağın tutulduğunu ve görme engelli olduğu için göremediği toz ve çamur yüzünden baskılara maruz kaldığını aktaran Rıfat Özmen, ikinci tutanağın ise izinli olduğu 10 Mayıs 2021 tarihinde “birim sorumlusunun üzerine yürüdüğü” gerekçesiyle tutulduğunu ifade etti. İzinli olduğu günde “birim sorumlusunun üzerine yürüdüğü” gerekçesiyle haksız yere kendisine tutanak tutulan Özmen, MOTAŞ Genel Müdürü Cemal Erkoç’a iki dilekçe yazıp sözlü savunma yapmak istemiş ama savunma yapma fırsatı dahi bulamadığını aktardı.

ÇOCUKLARINA EKMEK GÖTÜRÜMEYECEK HALE GELMİŞ

Kendisinin haricinde 6-7 arkadaşına da mobbing uygulandığını ve başka yerlere sürüldüğünü aktaran Rıfat Özmen, “Ben bunu dile de getirdim. Görme engelliyim, gecede çalışamıyorum, sıkıntı yaşıyorum. Hatta iki sefer gecede gözlüklerim kırıldı. Gözlüğüm bin-bin beş yüz lira değerinde… Çocuklarıma ekmek götüremeyecek hale gelmişim” dedi.

BANKALARA 130 BİN LİRA BORCU VAR

Bir ay önce istifa ettiğini ve şu anda çalışmadığını ve keyfi istifa etmediğini dile getiren Özmen, baskılara ve tehditlere dayanamadığı için istifa ettiğini vurguladı. Bankalara 130 bin lira borcu olduğunu ve aile içinde huzursuz olduğunu aktardı.

Uğradığı mobbing yüzünden mahkemeye başvurduğunu söyleyen Özmen, kendisi adına haksız yere tutulan tutanak yüzünden CİMER'e yazdığını ve MOTAŞ’ın CİMER’e verdiği cevabın sahte belgelerle yapıldığı için dava açtığını dile getirdi.

GÜRKAN BUNLARIN ARKASINDA MI?

Selahattin Gürkan’ın arkasına sığınarak tehdit edildiğini ifade eden engelli Rıfat Özmen, “Selahattin Gürkan bunların arkasında ise diyeceğimiz yok. Selahattin Gürkan bunların arkasında değilse de bunlara hesap sorulmasını istiyorum” dedi. 

Mahir Temur- Kayısı Haber

Yorumlar 9
Murat Alyanak 05 Mayıs 2022 20:11

Mahir bey Malatya'mızın kanayan yarası mobbingin merkezi, haksızlık ve hukuksuzluğun Merkezi olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne de değinelim değil mi, haksız yere işten çıkarılan personeller, personele uygulanan mobbing, ilçelere sürgünler, haksız görevde yükselmeler, doğaüstü varlıkların yardımıyla ya da doğada bulunan gizli güçlere söz geçirdiğini iddia eden kendisini olağanüstü güçlere sahip olduğunu iddia eden kişinin hiç bir tahsili olmadan kuruluşu yönetimesi, öğretim görevlisi olması gibi bir çok olay daha %1 ini sayamadım ama sizlerde bu konuya vakıfsınızdır diye düşünüyorum. Bu konularda da halkı aydınlatalım lütfen...

Zafer 12 Mart 2022 20:33

Ancak gariban işçi ile uğraşırsıniz tabi selahattin başkana bir tane danışman yetmedi ikinci danışmanı aldı çevresindeki herkese kadro vermek için danışman yapar özel kalem müdürü yapar selahattin başkan avm nin ordaki rezidans ta oturur işçinin evinde ekmeği varmi bilmez işçi elektrik odedimi bilmez şu ödedimi bilmez nie bilmez çünkü adam çevresindeki kişilere 4 maaş vermeyi bilir bırak bunları selahattin başkan malatya eğer bu dönem kaybederse tek sorumlusu sensin işçilerin hala YEMEK PARASINI VERMEDIN ISCILERIN YOL PARASINI VERMEDIN ISCILERE SAYIN CUMHUR BASKANIMIZ RECEP TAYIP ERDOGAN 4253 TL ASGERI UCRET VERDİ SEN 3800 TL.UZERINDEN VERIYORSUN ISCILER ENAYI DEİLMİ KIMSE SENDEN KORKMUYOR ISCILER EKMEĞİNDEN KORKUYOR ALLAH BU ISCILERIN HESABINI KAT KAT SORSUN REZIDANS DA OTURMAYI BILIYORSAN ISCILERIN HAKKINI VERMEYI DE BILECEKSIN HAK IS SENDIKASINIDA SUSTURUN TABI SELAHATTIN BASKAN BUNUN HESABINI VERECEKSINIZ SECIMDE SANDIKTA HEMDE AMA KIMSE DE SIZE HAKKINI HELAL ETMIYOR BUNUDA BILIN SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNÜN INSALLAH AMINNNNNN

Rıfat 18 Kasım 2021 16:56

Bu haberin sahibiyim genel müdürüm Cemal Erkoç benim niye kendisine gitmediğimi söylemiş işime devam etmemi söylemiş bunu yapanlara hesap soracağını söylemiş önce bir hesap sorsun sonra beni çağırsın Cemal Erkoç kimlere nasıl sahip çıktıgını anlatsam İnanki çok şaşırır sınız Ben engeli çalışan olduğum için beni umursamadı bir torbacı olsaydım benim için açılmayacak kapıları açardı malesef engelli kurum olan biriyim Parti'ye emeğim var hizmetim var Parti'ye zarar vermek istemem parti ne zaman beni çağırır konuşmak isterse hazırım bana kimselerne gönderme yapmasınlar ben Cemal beyle görüşmesem tanzimatım surundururlermiş birilerinin savcısı varmış beni fişlermişler dahada devlet işine giremezmişim TV gazetelere çıkarsam kimse bunlarna beni korkutmasın çok şükür yüz kızartıcı bir suç işlememişim bana tehtit var bana izinli olduğum günde tutulan bir tutanak var iki sefer Cumhurbaşkanlığına yazdım iki seferinde de tutanak tarihleriyle oynadılar bir gün geriye çekerek sahte evrakla cvp verdiler bunlarında aslının örnekleri bende mevcuttur dosyamda bunun dışında tutanaklarım varsa yargı var ıslak imza denen bir şey var sıkıntı yok

Hasan 12 Kasım 2021 22:05

Bu arkadaş 'ın 5 tane çocuğu var bunların günahını kim verecek Evi kira umarım bunu yapanlar Allah ında bulur

Sözün bittiği yerdeyiz 12 Kasım 2021 00:45

Bu satten sonra olanlarin faturasini ak Parti'ye kesiyorum sebep ,,30 aydır mesai alamamız sebep 30 gün çalışıp 15 gün sigorta yatması sebep sendikanın sessiz kalması sebep hakkını arayan arkadaşlarımız hukuk yoluna başvurup hakettiği parayı isteyip mobing uygulanıp kış günü başka birimlere ve başka ilcere sürülmek sebep işçileri ifşa tehdit etmek ... sebep kış günü çocukları evinde yakacak odunu bulamayip aldığı 3500 TL maasi yol parası yemek parası yapmak ,..en önemli sebebi bu kadar yapılan insanlıga Müslümanlığa sığmayan kabul edilmeyecek tehditleri ve olanlara partinin sessiz kalması ..gariban isicinin bu kadar hakkı yenirken yatip rahat uyuyorsanin sözün bittiği yerdir Malatya belediyesi

Celal 11 Kasım 2021 20:01

Yazık mallatyamızın adını batırıyorlar personele bide engeli personel eziyet ediyorlar yazıklar olsun bide derler sorumluyuz veya ben müdürüm personel bı hiç onlara göre

Bekir 11 Kasım 2021 16:54

Söze gelirse hepimiz muslümanız, suyu üfleyerek içerler, partilerinin adında da Adalet var. Personel anamızın ak sütü gibi hakkız olan mesaimizi verin diyor, vermeyince adalete, hukuka sığınıyorlar. Adamlar sağa sola sürulüyor. Binlerce emekçi 30 gün çalıştırılıp sigortaları 15 gün üzerinden yatırılıyor. Bu 2 yıl sürüyor. İtiraz edilince kapı gösteriliyor. Müfettiş geliyor. İşçilerle gorüşecek. 5 vakit Allahın divanına duran adamlar arkadaşları çağırıp yalan söylemelerini, 15 gün çalıştık diye yalancı şahitlik yapmaları için baskı kuruyorlar. Camide hocalar ayetler okuyor. Anne babanızın aleyhine bile olsa doğru sahitlik yapın diye. Büyüklerimiz yalan şahitlik için dinimizi yıkamayız derlerdi. İnsan Allahdan korkar. Yarın huzuru mahşerde Allah niye yalan söylediniz, binlerce insanın, emekçinin alın terinin hakkını neden vermediniz, bunların çağa çoluklarının vebaline niye girdiniz derse ne diyeceklerini düşünmüyorlar. Geçenlerde Cuma öncesi hoca vaazında, kulun hatrı için Hakkın hatrını ayak altı etmeyin diyordu. Çok hoşuma gitti. Gercekten biz kulların hatırını mı gözetiyoruz yoksa Allahın mı? Dinime imanıma değmez. 3 günlük dünya için onca garibanın hakkını yemeye değmez.

Ahmet 11 Kasım 2021 16:41

Yeter gerçekten yeter..Malatyayi düşünün artık. .çekin elinizi personelden..sabrımız taşıyor artik

mehmet 11 Kasım 2021 15:14

Kim ki bir kişinin ekmeği ile oynuyorsa Allan bin belasını versin ekmekle oynanmaz garibanla uğrasmaktan vazgeçsinler artık ya sadece yaptıgı faaliyet personel ile uğraşmak olmuş sürekli mobing uyguluyorlar personele yazık cok yazık

Bakmadan Geçme