En güzel meyve çiçeği fotoğraflarına ödül

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen Meyveler Çiçek Açtı konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Kültür-sanatta rekor kırdıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Yılda yaklaşık 150 bine yakın Malatyalı hemşehrilerimize ulaşıyoruz dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen “Meyveler Çiçek Açtı” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Kültür-sanatta rekor kırdıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, “Yılda yaklaşık 150 bine yakın Malatyalı hemşehrilerimize ulaşıyoruz” dedi.

“Meyveler Çiçek Açtı” fotoğraf yarışmasının ödül töreni Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlendi. Törene Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İhsan Gençay, şube müdürleri, yarışma jürisi ve öğrenciler ile velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, yarışmaya katılan öğrencileri ve desteklerinden dolayı velilerini tebrik ettiğini belirterek, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak kültür-sanat etkinliklerinde 2016’da 400’ü aşkın faaliyetle rekor kırmıştık. 2017 yılı da çok bereketli gidiyor. Biz, değerli hemşehrilerimiz için semt konaklarımız, çok amaçlı sosyal tesislerimiz, eğitim merkezlerimiz, sanat kurslarımız, kadın kültür ve spor merkezlerimiz, aile danışma ve destek merkezimiz gibi tiyatro, konser ve çok sayıda alanda sosyal-kültürel ihtiyaçları giderme anlamında bir çok fiziki bina inşa ettik. Çok değerli kadrolarımızla okul öncesi ve okullarda çocuklarımıza yönelik yaptığımız etkinliklerle yılda yaklaşık 150 bine yakın Malatyalı hemşehrilerimize ulaşıyoruz” dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Mumcu, Meyveler Çiçek Açtı Fotoğraf Yarışmasını tertip ederken yarışmanın amacını çocukları sosyal ortamlara taşımak, yaşadıkları şehre farkındalıklarını arttırmak olarak belirlediklerini kaydederek, “Malatya sanayisiyle farklı bir lige tırmanma adına mücadele ederken aynı zamanda tarım ve meyve potansiyelini de bünyesinde barındıran bir tarım şehridir, dünya kayısı başkentidir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. İki kategoride düzenlenen yarışmanın lise kategorisinde Kolukısa Anadolu Lisesi’nden Halil Can Bebek çektiği fotoğrafla birinci oldu. Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Taha Yetkin ikinci, İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Samet Aktaş üçüncü oldu. Şehit Gökhan Ertan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Onur Taşkınsoy, 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Emre Akyol ile Beydağı Anadolu Lisesi’nden Çağatay Karaca’nın eserleri de mansiyona layık görüldü.

Ortaokul Kategorisinde ise, Barguzu Ortaokulu’ndan Toygar Sina Menteş, yarışmaya gönderdiği fotoğrafla birinci oldu. Öğretmenler Ortaokulu’ndan Kayra Doğan ikinci, Tecirli Ortaokulu’ndan Ekin Tekin üçüncülük elde etti. Ortaokul kategorisinde mansiyona layık görülen eserler ise, Atatürk Ortaokulu’ndan Bünyamin Ceyhan, Farabi Ortaokulu’ndan Feride Sarıkaya ve Necatibey Ortaokulu’ndan İkbal Çelik’in fotoğrafları oldu.

Malatya’daki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmaya toplam 392 fotoğraf katılmıştı.

Ödüller

Lise kategorisinde 1. yarışmacıya bin 500 TL, 2. yarışmacıya bin TL, 3. yarışmacıya da 750 TL ödül verildi.

Ortaokul kategorisinde ise 1. yarışmacıya bin TL, 2. yarışmacıya 750 TL ve 3. yarışmacıya da 500 TL ödül verilecek. Her iki kategoride de 3’er adet mansiyona 250’şer TL ödül takdim edildi.

Programda ayrıca, yarışmanın jüri üyelerine plaket takdim edildi.

Öte yandan, yarışma kapsamında ayrıca fotoğraf sergisi de açıldı. Yarışmada dereceye giren fotoğrafların yanı sıra yarışmaya gönderilen ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflarla birlikte toplam 70 eser sergide yer alıyor. Meyve Çiçek Açtı Fotoğraf Sergisi, Sanat Galerisi’nde 5 gün boyunca gezilebilecek.

Bakmadan Geçme