DSİ binaların tamamı yıkıldı

Battalgazi Belediyesi yeni hizmet binası önünde bulunan DSİ 92. Şube Müdürlüğü'ne ait eski binaların tamamı yıkıldı. Alan, Yeşil Kuşak Projesi kapsamında değerlendirilecek.

Battalgazi Belediyesi yeni hizmet binası önünde bulunan DSİ 92. Şube Müdürlüğü’ne ait eski binaların tamamı yıkıldı. Alan, Yeşil Kuşak Projesi kapsamında değerlendirilecek.

Alanda incelemede bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, alanın Yeşil Kuşak Projesi kapsamında değerlendirileceğini belirterek, “Biz bina yıkmakta da, bina yapmakta da mahiriz. Burada kırk dönümlük bir alanda 50 bin metrekarelik bir kapalı alanı olan bir merkez de çevre düzenlemesi çalışmaları yapılıyor. Bir taraftan da ön cephede Eski Devlet Su İşlerinin hizmet binalarının yıkıldı ve onun tasfiye işleri devam ediyor. Buranın da en kısa zamanda çevre düzenlemesi ile mümtaz, gerçekten de Malatyamıza ve belediyemize yakışır, yaraşır bir şekilde bir çevre düzenlemesi yapılması noktasında gerekli proje çalışmaları yapıldı, onlarla ilgili müellif firmalarla da görüşüldü. Şu anda o süreç başladı. En kısa zamanda buranın çevre düzenlemesi işlemlerine başlanacak. Arkamızda gördüğünüz eski sosyal tesis binası da bugün yıkılıyor. Hafriyat ve tasfiyesi yapıldıktan sonra Belediye Binamız tüm ihtişamıyla ortaya çıkmış olacak. Hemen belediyemizin arka tarafında bulunan 26 binanın kamulaştırmasını yaptık. Oraya da sosyal tesis yapacağız. Oranın ihalesine de çıktık. Oranın da en kısa sürede ihalesi yapılacak. Burasının Malatyamızın güzide bir mekanı olması noktasında çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Malatya’ya 200 dönümlük bir alanın kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Gürkan, “Yeşil Kuşak Çerçevesi kapsamında hem stadyumun, hem Sanat Okulunun, hem Atatürk Kız Lisesi ve Hürriyet Parkıyla bütünleşen 200 dönümlük bir alan içerisinde Yeşil Kuşak bandının oluşturulması çalışmalarına başladık.

Yine Atatürk Kız Lisesinin kısa sürede yıkılması çalışmalarına başlayacağız. Atatürk Kız Lisesinin yeni binasını ve oradaki kapalı spor salonunu yaptık. Oranın Milli Eğitime devrini gerçekleştirdik. Şu anda oranın abonelik işlemleri bittikten sonra Atatürk Kız Lisesi ve spor salonu oraya taşınacak. Oranın yıkılarak Yeşil Kuşak bandına dahil olması da gerçekleşecek. Malatyamız özlediğimiz Batı standartlarındaki Şehir Parkları diye tabir ettiğimiz Cantral Park, Hyde Park gibi şehir parkları oluşturularak Malatya’nın nefes alabileceği, akciğerlerini oluşturabileceği mekanlar oluşturmaya gayret ediyoruz. Netice de bu Yeşil Kuşak’ta sanatçı sanatını icra edecek, edebiyatçı edebi çalışmalarını yapabilecek, piknik yapmak isteyen pikniğini yapacak, spor yapmak isteyen sporunu yapacak, böyle geniş, güzide bir mekan olması noktasındaki çalışmalarımız da son hızla devam ediyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme