Dilek yolunda genişletme çalışmaları devam ediyor

Kuzey kuşak yolunun önemli akslarından biri olan ve Malatya'yı Dilek Mahallesine bağlayan 10 kilometre uzunluğundaki yolda genişletme ve altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kuzey kuşak yolunun önemli akslarından biri olan ve Malatya’yı Dilek Mahallesine bağlayan 10 kilometre uzunluğundaki yolda genişletme ve altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

10 kilometrelik yolun bugüne kadar 5 kilometrelik bölümünü tamamlayan Büyükşehir Belediyesi yolu 7 metreden 30 metre genişliğe çıkarıyor. Çift gidiş, çift geliş olmak üzere yapılan yolda taş duvar örme işleri de tüm hızıyla sürüyor. Demiryolu köprüsünü de çift şerit yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, dolgu ve hafriyat işlerine de yine devam ediyor.

“Bu yıl tamamlamayı hedefliyoruz”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır çalışmaları yerinde inceleyerek, yol hakkında açıklamalarda bulundu. İnceleme gezisine bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı. 10 kilometrelik yolun 5 kilometrelik bölümünün tamamlandığını, 2.5 kilometrelik bölümde ise çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Çakır, kalan 2.5 kilometrelik bölümünü de yine bu yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Çalışmalar tamamlandığında Dilek Mahallesinin şehir ile bütünleşeceğini ifade eden Başkan Çakır, “Yolumuz Malatya-Sivas karayolunun da bağlantı yollarından bir tanesi. Genişlettiğimiz 10 kilometrelik yol, Kuzey Kuşak Yolunu besleyeceği gibi Çevre Yolu batı girişini de ferahlatacak. Dilek yol genişletme çalışmalarının yanı sıra, Tecde-MAŞTİ bağlantı yolu, Kuzey Kuşak Yolumuz ve Güney Kuşak Yolumuzda da çalışmaya devam ediyoruz. Bu yollarımız kentin açılması ve yeni merkezler oluşturma noktasında gelişime katkı sağlayacak. Ramazan ayında olmamıza rağmen ekiplerimiz hiç durmaksızın çalışmaya devam ediyor. Malatya’nın her noktasında çalışıyoruz. Bu şartlarda özverili çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme