Deniz Kitapevleri 4. şubesini açtı

Malatya'da faaliyet gösteren Deniz Kitapevleri 4. Şubesini Fahri Kayahan açtı.

Malatya’da faaliyet gösteren Deniz Kitapevleri 4. Şubesini Fahri Kayahan açtı.

Açılış törenine, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yazar Sinan Yağmur, Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Açılış öncesi konuşan Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, ” 2002 yılında 33 metre kare ile başlayan kitap ve kırtasiye serüvenimiz 2018 yılına geldiğimizde 4. şubemizle beraber Malatya’ya kültürel ve kırtasiye noktasında insanlara hizmet sunan kültürel anlamda yapmış olduğu etkinlikle 100 üzerinde yazarı Malatya’da okuyucuları ile buluşturan, Malatya’nın makus kaderinde etkili olan birçok üstadın yetişmesinde etkili olan sadece kayısının yetişmesine değil, birçok kültür dostunun yetişmesine katkı sağlamıştır” dedi.

Yazar Sinan Yağmur ise, bir ülkenin hayat ışığının eğitim güneşinde kaynakladığını ifade ederek, ”Bir toplumu aydınlatmak ancak ve ancak eğitimi yönü ile olur. Bir ülkenin kalkınmasının da bütün damarları eğitim denizine doğru akar. Ülkemizin gerek global şartlarda gerek bölge şartlarda daha münevver daha kültürlü ola bilmesi için, gelecek nesillerin eğitimde beslenerek, ilim, irfan yolunda beslenerek hareket etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Okumak bir ülkenin kalkınmanın, büyümenin biri aşamasıdır, kaybetmenin de birici aşamasıdır okumamak olduğunu vurgulayan Hacı Uğur Polat ise,” Tarihsel gelişime baktığımızda büyüyen, kalkınan emperyal güçlere baktığımız zaman yene ekol olmuş, odak olmuş bölgeler diyarlara baktığımız zaman bunun temelinde kitabın olduğu okumanın olduğunu görürüz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminden sonra Yazar Sinan Yağmur, okurlarıyla sohbet edip kitaplarını imzaladı.

Bakmadan Geçme