Darende'de 'Hoş Geldin Bebeğim' projesi uygulanmaya başladı

Darende Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Hoş Geldin Bebeğim adlı proje uygulanmaya başlandı.

Darende Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından “Hoş Geldin Bebeğim” adlı proje uygulanmaya başlandı.

Anne-çocuk sağlığı açısından çok önemli olan doğumların sağlıklı ortamlarda ve uzman hekim kontrolünde yapılmasını teşvik etmek, doğum öncesi ve sonrası gerekli olan bebek bakım ürünlerini alamayan ailelerin bu ihtiyaçlarının karşılanması ve günümüzde kitap okuma alışkanlığının giderek azalmasının önlenmesi için her doğan bebeğin Darende Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesine kaydının yapılması amacıyla başlatılan proje start aldı.

Programda konuşan Darende Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Enver Hakan Zengince, projenin önemine değinerek, "Anne-çocuk sağlığı açısından sağlıklı bir ortamda uzman hekim tarafından yapılması, doğum öncesi ve doğum sonrasında bebeğin ihtiyaç duyduğu bakım ürünlerini kendilerine hediye ederek mutluluklarına ortak olmak arzusundayız” ifadelerini kullandı. Projenin açılışı esnasında hastanede doğum yapan 3 anneye Kaymakam Zengince’nin eşi Tuba Zengince tarafından yeni doğan bebeklerin tüm gereksinimleri için gerekli malzemeleri içeren malzeme poşeti hediye edildi. Darende Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, yeni doğan bebeklerin annelerine verilmek üzere içerisinde, 17 parçadan oluşan, çocuk bezi, çantalı bebek bakım seti, banyo havlusu, ateş ölçer, bebek battaniyesi, mama önlüğü ve 10’lu hastane çıkış seti bulunan 100 adet ürün poşeti de Hulusi Efendi Devlet Hastanesi görevlilerince teslim edildi.

Projenin açılış törenine, Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince ve eşi Tuba Zengince, Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Başaran, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Alaattin Ateş ve Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Nevin Eryılmaz Doğan katıldı.

Bakmadan Geçme