Cumhuriyetin 94. kuruluş yıl dönümü

Malatya Baro başkanı Enver Han, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı pahasına kurulan Cumhuriyetin, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur ifadelerini kullandı.

Malatya Baro başkanı Enver Han, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Atatürk‘ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı pahasına kurulan Cumhuriyetin, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Malatya Baro Başkanı Enver Han, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden birisi olduğunu belirten Han, mesajında, “Cumhuriyetin ilan edilişinin 94. yıl dönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz. 94 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferidir. Aziz şehitlerin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını da yüreğimizde hissediyor, bu kahramanlıkların neticesi olarak Türkiye Cumhuriyetinin demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacağını biliyoruz. Atatürk‘ün önderliğinde büyük Türk Milletinin kanı, canı pahasına kurulan cumhuriyetin, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Bu millet sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye kararlıdır. Bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür. Bu duygu ve düşüncelerle inanıyoruz ki: Ülkemiz çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda, insanımız bilimde, sanayide, eğitimde ve diğer bütün alanlarda büyük bir mesafe kat edecek, elde edilen bu başarılarla cumhuriyetimizi hep birlikte taçlandıracağız. Cumhuriyetin 94. yıl dönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyor, Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme