Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi faaliyetlerine başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağında, hayata geçirilen 'Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi' yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte programlı faaliyetlerine başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağında, hayata geçirilen ‘Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi’ yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte programlı faaliyetlerine başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından çocuklara yönelik düzenlenen faaliyetler büyük beğeni topluyor. Çocuklara özel açılan merkezlerde yürütülen etkinliklerle çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor.

Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı’nda, bölgesinde bir ilk proje olarak hayata geçirilen ‘Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi’ yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte programlı faaliyetlerine başladı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin çocuklara özel açılan merkezlerinden biri olan Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesinde anaokulu ve ilkokul öğrencileri ağırlanıyor. Ziyaretçilerin çocuk oyunları objelerini yakından görebildiği müzede ayrıca 2 ayrı etkinlik atölyesi yer alıyor.

Çocuklar eğlenerek öğreniyor

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesinin yeni dönem ilk misafirleri TOKİ İlkokulu öğrencileri oldu. Öğrenciler programlı olarak atölyelere alınıp etkinlikler düzenlendi. Müzede, çeşitli el işleri çocuklara öğretilerek yaptırıldı. Hem eğlenip hem öğrenen öğrenciler oldukça mutlu oldular. Öğrenciler, müzede sergilenen oyuncak koleksiyonları görmenin yanı sıra Karagöz-Hacivat Sahnesinde animasyon film de seyrettiler.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin çocuklara yönelik sunduğu imkan ve faaliyetlerini değerlendiren öğretmen ve veliler, Büyükşehir Belediyesinin çocuk dostu bir belediye olduğu vurgusunu yaptılar.

Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesinde, hafta içi günlerde okullara randevu verilerek etkinlikler yapılırken, hafta sonları da serbest zamanlı olarak gelen çocuklara yönelik 4 haftalık program gerçekleştiriliyor.

Bakmadan Geçme