CHP Malatya'da Adalet yürüyüşüne destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdar oğlu tarafından Ankara güven parkta başlatılan adalet yürüşüne Malatya il başkanlığı da destek veriyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdar oğlu tarafından Ankara güven parkta başlatılan adalet yürüşüne Malatya il başkanlığı da destek veriyor.

İl binası önünde basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Enver Kiraz Uzun süredir, ülkede önemli bir adalet probleminin olduğu söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşüne destek veren Enver Kiraz, "Adalet noktasında, demokrasi noktasında ülke önemli problemler yaşıyor, ülke önemli problemlerle karşı karşıya. Adalet hepimiz biliyoruz ki hakkın temsil edilmesi. Haklıyla haksızın birbirinden ayrılması anlamına geliyor. Adalet bir gün bu ülkede yaşayan her vatandaşa gerekli olabiliyor, lazım olabiliyor. Hepimizin ülkede adaleti harekete geçirme adaleti bu ülkede uygulama noktasında hepimize önemli görevler düşüyor. Bugün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir yürüyüşü, kutlu bir yürüyüşü başlattı. Ankara Güven Parkta genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz ve halkla beraber yürüyor. Sadece bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin yürüyüşü değil, bu ülkede adalet olmasını isteyen, adalete inanmak isteyen herkesin herkesin yürüyüşüdür. Ankara’da İstanbul’a bir yürüyüş başlattı bu yürüyüşü ülkede destekleyen, milyonlarca insanın oraya katılması bu yürüyüşe gitmesi, fiili olarak mümkün değil elbette. Önemli olan adalet konusunda, demokrasi konusunda, bu ülkenin huzuru, barışı, kardeşliği konusunda hepimizin gönül gönüle olmasıdır" dedi.

Başkan Kiraz, Genel Başkanının bu yürüyüşte yalnız kalmadığını belirterek, “Biz Malatya’dan, sesleniyoruz sayın genel başkanım bu yürüyüşü asla tek başına yürümeyeceksin. Seninle Malatya olarak, adalete inanan bu ülkenin farklı kesimleri olarakta yürek yüreğeyiz, gönül gönüleyiz ve yürekten bu yürüyüşün yanındayız. Bu yürüyüşü destekliyoruz ve seninle birlikte gönülden bu yürüyüşü sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Bedel ödemeye hazır olduklarını anlatan Kiraz, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu yürüyüşü sürdürürken, "bir bedel ödenecekse bu bedeli önce ben ödemeye hazırım" diye yola cıktı. Gerçekten bir ödenecekse biz buna hazırız diyoruz. Bu sadece son tutuklanan bir milletvekilimiz üzerinden yapılan bir yürüyüş de değil. Tüm ülkedeki adaletsizliğin giderilme noktasında verilecek olan bir mücadeledir. Bu yürüyüş bugün başlıyor. Uzun bir yürüyüş başlıyor bu ülkeye adalet gelene kadar bu yürüyüşü sürdüreceğiz" diye konutu.

Bakmadan Geçme