CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz:

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya'daki Askere Alma Bölge Başkanlığının kapatılmasının söz konusu olduğunu belirterek, Askere Alma Bölge Başkanlığının kapatılıyor olması kabul edilebilir bir durum değil dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya’daki Askere Alma Bölge Başkanlığının kapatılmasının söz konusu olduğunu belirterek, “Askere Alma Bölge Başkanlığının kapatılıyor olması kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

Belediye Meclis Üyeleri ve partililer ile birlikte il binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, bazı değerlendirmelerde bulundu. Malatya’daki Askere Alma Bölge Başkanlığının kapatılmasının söz konusu olduğunu ifade eden Kiraz, "Malatya 2. Ordu Komutanlığının olduğu önemli askeri merkezlerden birisi. Birçok ilin de Malatya’ya bağlı olduğunu hepimiz biliyoruz. 2. Ordu’nun olduğu bir ilde Askere Alma Bölge Başkanlığının kapatılıyor olması gerçekten kabul edilebilir bir durum değil. Bunun mantığını anlayabilmek de hiçbir Malatyalı açısından mümkün değil. İddialara göre önce Adana Askere Alma Bölge Başkanlığı kapatılacaktı ancak milletvekillerinin ve siyasilerin devreye girmesiyle oradaki kapatılmıyor ama Malatya’daki kapatılmak isteniyor. Bu kapatma, hem personeli hem de vatandaşı büyük ölçüde mağdur edecektir" dedi.

Başkan Kiraz, Malatya Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını da eleştirerek, “Ben Malatya’da, oto tamircilerinin son günlerde bayağı bir memnun olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir vatandaş arabasıyla nereye girse o araç o yerden hasar almadan çıkmıyor. Aracı hasar gören sürücü de soluğu oto tamircilerinde alıyor. Malatya’nın sokaklarının aylardır neden çukur içerisinde ve düzeltilemez olduğunu anlamış değiliz. Yolları kazıp, kapatmadıkları ve bir türlü çalışmaları bitirmedikleri gibi tamamladıkları yerlerde de tekrar iş çıkarıyorlar. Mesela çalışmaların bittiği Kanalboyunda geçen hafta yeni yapılan asfaltı söktüler. Ya yeni yapılan asfaltı sökmek ne demek.Bu işler böyle olmaz" şeklinde konuştu.

Başkan Kiraz, son aylarda bazı mahallelerde su sorunu olduğunu da ileri sürerek, "Malatya’nın birçok caddesinde saatlerce sular kesiliyor. Bununla ilgili de hiçbir önlem alınmadı. Alternatif bir su kaynağı bulmak hiç kimsenin aklına gelmiyor. Bu insanlar yarın tamamen susuz kaldığında bunun hesabını kim verecek? Ramazan ayında bile saatlerce su alamayan insanlar var, bu sıkıntıların bir an önce çözülmesi lazım" diye konuştu.

Bakmadan Geçme