Çamlıca Okullarında satranç şenliği

Özel Malatya Çamlıca İlkokulunda 'Satranç Şenliği' düzenlendi. Sınıf içi ve sınıflararası müsabakaların yapıldığı şenlikte öğrenciler keyifli zaman geçirdi.

Özel Malatya Çamlıca İlkokulunda ‘Satranç Şenliği’ düzenlendi. Sınıf içi ve sınıflararası müsabakaların yapıldığı şenlikte öğrenciler keyifli zaman geçirdi.

Öğrencilere satranç sporunu sevdirmek adına düzenlenen şenlikte sınıf içi müsabakalar sonucunda ilk üçe giren öğrenciler sınıflararası müsabakalara katılmaya hak kazandı. Kıyasıya mücadeleyle geçen sınıflar arası yarışmada, 1. sınıflarda Elif Ece Şahin, Yiğit Uğraş, Burak Kerim Budancamanak ve Muhammed Emre Gürbüz isimli öğrenciler dereceye girerken, 2 . sınıflarda Ali Deniz Temel, Eymen Yiğit Konak, Ahmet Tarık Şahin ve Ahmet Eglen isimli öğrenciler dereceye girdi. Üçüncü sınıflarda ise Hasan Ateş, Semih Gündüzalp ve Mustafa Tarık Özduran dereceye giren öğrenciler oldu. Satranç şenliğinde dereceye giren öğrencilere, düzenlenen örenle ödülleri verilirken törende konuşan, Özel Malatya Çamlıca Okulları Kurucusu Mustafa Sarıtaç, satranç sporunun önemine vurgu yaparak, “Satranca küçük yaşta başlamak hafızanın gelişmesi için oldukça faydalıdır. Sorumluluk duygusunu arttırarak sistemli, düzenli ve disiplinli çalışmaya yardımcı olur” ifadelerini kullandı.

Sarıtaç, daha sonra sporcuları azim ve isteklerinden dolayı tebrik ederek, madalyalarını takdim etti.

Bakmadan Geçme