Çalık: 'Aslında kaybettiğimiz gün...'

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Kurban Bayramı nedeniyle Şehitliği, Huzurevini ve 15 Temmuz gazisini ziyaret etti.

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Kurban Bayramı nedeniyle Şehitliği, Huzurevini ve 15 Temmuz gazisini ziyaret etti.
 
Çalık, Yeşiltepe Şehir Mezarlığında Şehitliği ziyaret ederek, burada vatan ve bayrak uğruna kanlarını seve seve veren şehitlerin mezarları başında dua edip, karanfil bıraktı.  

Öznur Çalık, bayramlar gibi manevi duyguların ön planda olduğu günlerde şehitlerin ve şehit yakınlarının, gazilerin unutulmaması gerektiğini ifade ederek, “Vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını seve seve veren şehit ve gazilerimizi unuttuğumuz gün, ihmal ettiğimiz gün, aslında kaybettiğimiz gün olur. O nedenle şehitlerimizi, şehitlerimizin emanetlerini ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız, anılarını her zaman yaşatacağız. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.” dedi.
 
AK Partili Çalık, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde Ankara’da Gazi olan Polis Memuru Ömer Faruk Koşar ve ailesini ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Çalık, “15 Temmuz’da vatan, bayrak, ezan ve TBMM’nin savunulmasında dimdik duran milletimize şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz. Kurutuluş Savaşında bile bombalanmayan Meclisimiz bombalanırken, Meclisimiz Gazi olurken, Malatyalı değerli polis kardeşimiz Ömer Faruk Koşar’da orada gazi oldu. 15 Temmuz sonrası ziyaret ettiğim tüm gazilerimiz şunu söyledi; ‘Biz şehit olmak için gittik, ama Rabbim şehitliği nasip etmedi, gazilik nasip oldu’ dediler.
 
Çalık, Malatya Huzurevi’ni de ziyaret ederek, burada bulunan yaşlılarla tek tek görüşerek Kurban Bayramlarını tebrik edip, Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan hediyelerini verdi. 

Burada konuşan Öznur Çalık, “Küçüklerimize şefkat göstermeyen ve büyüklerimizin kadrini bilmeyen bizden değildir”  Hadis-i Şerifini hatırlatarak, “Toplumda yaşlılarımız mutlu ve huzurlu ise o toplum huzurlu ve geleceği için sağlam temeller atmış demektir. Yaşlılarımız, atalarımız, emektarlarımızdır. Kendi aile büyüklerimizi her zaman ziyaret ederek dualarını almalıyız, ama yaşlı olan komşumuzu, mahalle sakinimizi de ziyaret etmeliyiz, dualarını almalıyız.”  ifadelerini kaydetti. 

Kayısı Haber - Bülten
 

Bakmadan Geçme