Büyükşehir'in zamansız çalışması, trafiği felç ediyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin çevre yolundaki refüjlerde başlattığı çiçek dikim çalışmalarının, trafiğin en yoğun olduğu sabah mesaiye gidiş saatlerinde yapılması, çevre yolunda ve alt geçitlerde trafiği adeta felç ediyor. Vatandaşlar bir haftadan beri süren trafik çilesine isyan etti.

Haber-Foto: Mehmet Özdemir

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yolu üzerindeki refüjlere çiçek ekimi için başlattığı ve bir haftadan beri devam eden çalışmalar, trafik yoğunluğunun en fazla olduğu sabah mesaisine gidiş saatlerinde yapılıyor. Çiçek ekimi için kullanılan kamyonun çevre yolu şeridinin solunda park halinde olması ve önüne ve arkasına uyarı levhalarının yerleştirilmesiyle çift şeritli yol tek şeride iniyor. Bu durum da en yoğun saatlerde çevre yolu trafiğinin kilitlenmesine ve dakikalarca bekleyen araç kuyruklarının oluşmasına neden oluyor.

Bugün evlerinden iş yerlerine gitmek üzere çevre yolunu kullanan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin aynı uygulamasıyla karşılaştı. Trafiğin dakikalarca durduğu ve uzun araç kuyruklarının oluştuğu çevre yolunda, araç sürücüleri Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Vatandaşlar ortak tepkilerinde, “Belediye çevre yolunda bir haftadan beri refüjlere çiçek ekiyor. İyi, güzel bir çalışma, bahar geliyor, memleketimiz güzel görünsün. Ancak Belediyenin bu işi yapmak için seçtiği saatler hep yoğun saatler. Sabah saat 07:30 gibi başlıyorlar, saat 09:00’a kadar bazen devam ediyor. Yolun soluna park eden kamyon ve yerleştirilen uyarı levhaları, yolu tek şerit yapıyor. Yüzlerce araç, burada kuyruk oluşturuyor. Bir haftadır resmen trafik çilesi çekiyoruz. 15-20 dakika boyunca alt geçitlerde oluşan uzun araç kuyruklarında bekliyoruz. İşimize, mesaimize geç kalıyoruz” ifadelerine yer verdiler.

Büyükşehir Belediyesi’nden duyarlılık beklediklerini söyleyen araç sürücüleri, çevre yolunda yapılan çalışmaların, trafiğin sakin olduğu akşam saatlerinde yapılmasını ve oluşan trafik çilesinin bir an önce son bulmasını istiyor.

Bakmadan Geçme