Büyükşehir Meclisi Şubat ayı meclis toplantısını tamamladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısını yaptığı 3. birleşimle tamamladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısını yaptığı 3. birleşimle tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıya Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs Başkanlık etti.

Toplantıda 14 Şubat tarihli toplantının karar özeti kabul edilirken, bazı gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı, bazı maddeler ise bir sonraki toplantıya bırakıldı.

Başkan Çakır’a yetki

Gündem maddeleri arasında yer alan Kuzey ilçeler içme suyu amaçlı sondaj kuyuları açılması, içme suyu inşaatlarının AG-OG Enerji Nakil Hattı Yapımı, Güney ilçeler içme suyu deposu, terfi binası ve fosseptik inşaatı işi, muhtelif ilçelerde 1. Etap içme suyu yapımı, Güney ilçeler içme suyu amaçlı sondaj kuyularının açılması ve MASKİ hizmet alımında bulunan içme suyu depo ve terfi merkezlerinin bakım ve onarım işi nedeniyle kullanılacak olan krediler için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesi hakkındaki MASKİ Genel Müdürlüğü’nün teklifi kabul edildi. Toplantıda hububat üretiminin artırılması ile alıç sirkesi üretim tesisi nedeniyle Doğu Anadolu Proje Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP BKİ) tarafından Arguvan ve Hekimhan Belediyesine tahsis edilecek olan makine ve ekipmanların hizmete sunulması için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesi hakkındaki Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının teklifi de kabul edildi.

Başkan Çakır’a teşekkür

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ve Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, hububat ve alıç sirkesi üretim tesisi için sürdürdükleri çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibine teşekkür ettiklerini söylediler. Ayrıca cazibe merkezinde (kerpiç konaklar) E blok, zemin katta 1 adet, 1. Katta 2 adet dairenin Melid Ulaşım Hizmet Grupları San. Tic. Ltd Şti’ye (MOTAŞ) 10 yıllığına verilmesi kabul edildi.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısının, 14 Mart Çarşamba günü saat 14.00’de yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Bakmadan Geçme