Büyükşehir itfaiyesinden boğulmalara karşı uyarı

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte artan boğulma vakalarını hatırlatarak, tehlikeli yerlerde suya girilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte artan boğulma vakalarını hatırlatarak, tehlikeli yerlerde suya girilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar, baraj ve göletlerde suya girmenin büyük risk olduğunu belirterek, boğulma vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Acar, okulların tatile girdiği kentte sıcaklıkların da arttığını hatırlatarak, boğulma tehlikesine karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

“Eğitime büyük önem veriyoruz”

Boğulma olaylarında eğitimin önemine dikkat çeken Acar, “Özellikle havaların ısınması ve okulların tatil olması nedeniyle öğrenciler piknik alanlarına ve su kenarlarına gidiyorlar. Vatandaşlarımızın buralarda çocuklarını tehlike arz edebilecek sulara girmemeleri konusunda uyarmalarını ısrarla talep ediyoruz. Çünkü eğitim ailede başlar. Eğitimli bireyler yetiştirmediğiniz müddetçe ne kadar tedbir almaya çalışırsanız çalışın başarılı olmanız mümkün değil” dedi.

“Okullarda 150 eğitim semineri verdik”

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi olarak boğulmalara karşı bilinçli bir gelecek oluşturmak için okullarda eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Acar, “Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak geçmiş yıllarda SODES projesi kapsamında boğulma tehlikelerine karşı çocuklarımızı bilinçlendirmek için 150’den fazla okulda seminerler verdik. Büyükşehir olarak bizim vermiş olduğumuz eğitimlerin yanında ailelerin de bizlere destek olması gerekmektedir. Ailelerin destekleri olmaz ise bu çalışmalardan yüzde 100 verim almamız mümkün değil. Malatya’mızın çevresinde birçok göl, gölet ve baraj bulunuyor. Bu suların dip yapısı bilinmediğinden suya girilmesi ciddi tehlikelere yol açmaktadır. Geçen yıl 4 vatandaşımız Karakaya Baraj gölünde hayatını kaybetti. Çocuklarımızı havuzlara yönlendirmeliyiz. Boğulma olaylarına karşı daha bilinçli olmalıyız” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar tabelalarla uyarılıyor

Öte yandan, Malatya Büyükşehir Belediyesinin Jandarma ile birlikte yürüteceği çalışmalar doğrultusunda baraj, göl ve göletlerin olduğu alanlara uyarıcı levhalar konularak vatandaşların uyarılacağı bildirildi.

Bakmadan Geçme