Büyükşehir'den yalanlama

'Büyükşehir'den toplu işçi çıkarma!' haberimize Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan BELSOS'dan yalanlama geldi. BELSOS Genel Müdürü Fuat Gözeneli, yaşanan son süreçte personel sayısının çok fazla olması nedeniyle isteyen personelin belediye bünyesine geçmesini sağladıklarını söyledi.

“Büyükşehir’den toplu işçi çıkarma!” haberimize Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan BELSOS’dan yalanlama geldi. BELSOS Genel Müdürü Fuat Gözeneli, yaşanan son süreçte personel sayısının çok fazla olması nedeniyle isteyen personelin belediye bünyesine geçmesini sağladıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yalanlaması ile ilgili Kayısı Haber’in Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur,

“Eğer 90 çalışan tekrar işe girecekse ben yalan haber yapan gazeteci damgası yemeye razıyım. Buna vesile olmuşsam ne mutlu bana. Ama keşke BELSOS Genel Müdürü’nün dediği gibi olsa. Ortada noterden onaylı belgeler var. İşçiler tazminatlarını geç alsın diye hazırlanan ve imzalattırılan bu belgeleri haberimizde paylaşmışken 15-20 çalışanla poz verip açıklama yapmak ne kadar doğru? 9 Haziran’da çıkışlarınız yapılacak açıklaması var. Bu işlem için hem işçilerin hem de Büyükşehir’in avukatları var. Konu ile ilgili ayrıntılı bir yazı yazacağım” diye ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi’nden gelen yazılı bülten şu şekilde:

BELSOS önünde işten zorla çıkarıldıkları iddia edilen çalışanlarla birlikte bir açıklama yapan BELSOS Genel Müdürü Fuat Gözeneli, 190 personel ile hizmet sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirterek, yaşanan son süreçte personel sayısının çok fazla olması nedeniyle isteyen personelin belediye bünyesine geçmesini sağladıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile yaptıkları görüşme sonrası fazla personeli işten çıkarma yerine Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam edileceğini belirten Gözeneli, “Bizde bu çalışmayı arkadaşlarımız ile başlattık. Gönüllü olarak çoğu kendisi istedi. Geçmişten gelen fazlalıklar var, kimsenin ekmeği ile oynamadan belediyeye geçişlerini sağladık. Büyükşehir Belediyemiz uhdesinde olacaklar. Daha güvende olacaklar. Hep birlikte bu memlekete hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Zorla işten çıkarıldıkları iddia edilen işçiler de yaptıkları açıklamalarda gönüllü olarak belediye bünyesine geçiş yaptıklarını ifade ettiler. İşçiler, “Bu şirkette çalışıyoruz, bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bu pandemi sürecinde Başkanımızdan Allah razı olsun, yöneticilerimizden bizlere hep yardımcı oldular. Başkanımıza tekrardan çok teşekkür ediyoruz” dediler.

“Biz kendimiz gönüllü olarak geçiş yapıyoruz” diyen işçiler, “Kimseyi zorlamadılar imza atmak için. Kafamıza kimse silah da dayanması. Gönüllü olarak imzamızı attık çıktık. Haklarımızı da veriyorlar sağ olsunlar” şeklinde konuştular.
Kayısı Haber - İHA
 

Büyükşehir'den yalanlama
Büyükşehir'den yalanlama

Bakmadan Geçme