Büyükşehir'den Doğanşehir'e cami ve kültür merkezi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Doğanşehir'de dev projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Büyükşehir, ilçe merkezinde 14 dönüm alana Cami ve Kültür Merkezi yapacak.

İlçe merkezinde, şeker fabrikası bölge şefliği ile Devlet Su İşlerine ait arazilerin Doğanşehir Belediyesine devredilmesiyle birlikte harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, ilçede eksikliği hissedilen Kültür Merkezi ve Cami projelerini 14 dönümlük bu alan üzerine kuracak.

7’den 70’e kadın-erkek herkesin kullanımına hizmet edecek Kültür Merkezi Projesi tek kat üzerine planlandı. Kültür merkezinin içerisinde 50 metrekare sahne, sahne arkası odaları, kulis odaları, 450 kişilik konferans salonu, her türlü eğitim faaliyetlerinin verilebileceği 4 adet atölye, sergi salonu, idari mekanlar, toplantı salonları, 100 metrekare büyüklüğünde kütüphane ve okuma salonu ile bodrum katında sportif faaliyetler için ayrılmış salonlar yer alacak. Aynı arazi üzerine ilçe geneline hitap edecek ilçenin en büyük camisi de yapılacak.

Projenin hayata geçirileceği alan üzerinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük projeyle ilgili açıklamalarda bulundular. Buradan da Doğanşehir’in Erkenek Mahallesine geçen Çakır ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan parkı gezerek, vatandaşlarla bir araya geldi.

14 dönümlük alanın Doğanşehir Belediyesine devrinin yapıldığını belirten Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, “Belediyemize devredilen bu alanlara Kültür merkezi ve cami yapmayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Doğanşehir’imize yakışacak bu projelerimizi Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Erkenek Mahallemize yapılan parkımız çok güzel oldu. Mahalle halkı buraya büyük ilgi gösterdi. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır Doğanşehir’den hiçbirşeyi esirgemiyor. Her zaman bizim yanımızda. Şahsım ve ilçem adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Doğanşehir’in gelişimine katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanşehir Belediyesine devredilen alanlara Doğanşehirlilerin kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri Kültür Merkezi ve cami yapmayı planladıklarını söyledi.

Doğanşehir’in böylesine kapsamlı bir merkeze ihtiyaç duyduğunu ifade eden Çakır, “İçerisinde sınıf, atölye, kütüphane, toplantı salonları, spor salonu ve 450 kişilik bir konferans salonunun bulunduğu merkezi buraya yapacağız. Aynı ada içerisine bir de cami yapacağız. Amacımız her ilçemize böyle merkezleri kazandırmak. Her ilçemizi bu tür donanımlara sahip daha yaşanabilir yerler haline getirmek bizleri mutlu eder.

Erkenek Mahallesinde 6 bin 650 metrekare alan üzerine yaptığımız ve hizmete açtığımız parkımız başta çocuklarımız olmak üzere 7’den 77’ye herkese hitap ediyor. Yürüyüş yolları, futbol ve basketbol sahası, fitnes alanları, çocuk oyun grupları, yeşil alanlarıyla insanlarımız burada hoşça vakit geçiriyor. Meydan çalışmaları, kültür merkezlerinin yapılması, spor merkezleri ve parklar ilçedeki yaşam kalitesini yükseltiyor” diye konuştu.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme