Büyükşehir'den çevre düzenleme ve asfalt çalışması

Malatya sokaklarında değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında yollar asfaltlanıyor.

Malatya sokaklarında değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında yollar asfaltlanıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Arapgir Garajı ve Yeni İlçe Terminali başta olmak üzere, Muhammed Ali Clay spor salonu ve semt konağı ile mahalle okullarının bulunduğu Salköprü Mahallesi Okul sokakta değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında asfalt çalışması yapıldı. MASKİ ve diğer kurumlar tarafından altyapısı yenilenen sokak, bölgenin ulaşım yükünü de üstleniyor. Çavuşoğlu Mahallesi ile Salköprü mahallesini de birleştiren sokağın 600 metrelik bölümde üstyapı ve asfalt çalışmaları tamamlandı. Kaldırımları, cep otoparkları, aydınlatmaları da yapılan sokakta yeşillendirme çalışmaları yapılacak.

Sokağın yeni ilçe terminaline bağlanan 600 metrelik bölümde ise üstyapı çalışmaları devam ederken, 700 metrelik diğer bölümünü de en kısa zamanda asfaltlayarak, hizmete açmayı planlıyor.

Farklı bir görünüme kavuştu

Mahallelerinde yapılan çalışmaları değerlendiren mahalle sakinleri, uzun zamandır altyapı çalışması yapıldığını, altyapının ardından yapılan çevre düzenleme çalışmalarıyla okul sokağın farklı bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden mahalle sakinleri, “Yeni ilçe terminalinin mahallemize taşınmasıyla araç sirkülasyonu arttı. Mahallemizin her noktasında çalışmalar var. Bu çalışmaların bitmesini görmek bizleri memnun ediyor. Okul sokak çok güzel oldu. Aynı çalışmaları farklı yerde de görmek istiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme