Büyükşehir Belediyesinden Malatya'ya bir ilk

Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya'ya ilkleri kazandırmaya devam ediyor.

Orduzu Pınarbaşında Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete açılan Turgut Özal Tabiat Parkı devamında düzenlenen yeni mesire alanı 60 dönümlük alandan oluşuyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihalesi yapılarak, inşaat çalışmaları başlayan alanın önümüzdeki yıl bitirilerek hizmete açılması planlanıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Orduzu Pınarbaşının Malatya’nın önemli noktalarından biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Mişmiş Park ve Turgut Özal Tabiat Parkı dışındaki alanların da düzenlenmesinin önem taşıdığını kaydetti.

35 tür hayvan olacak

Turgut Özal Tabiat Parkını güzel bir düzenlemeyle geçtiğimiz yıl halkın hizmetine sunduklarını belirten Çakır, şimdi de bu alanın devamındaki 60 dönümlük bir alanda düzenleme çalışmasına başladıklarını söyledi.

Çakır, “Turgut Özal Tabiat Parkı devamında Orduzu’ya doğru, 60 dönüm civarında bakımsız ve atıl bir arazi vardı. İçerisinde hayvanat bahçesinin de bulunduğu bir proje hazırlayarak, ihalesini yapıp, inşaatına başladık. Buranın da düzenlemesiyle birlikte mesire alanlarımız daha da büyüyecek. Çünkü geçtiğimiz yıl görüldü ki mevcut alan da yetersiz kalıyor. On binlerce hemşehrimiz buraya gelerek ziyaret ediyor. Yeni düzenlediğimiz alan içerisinde; kuşlar, evcil hayvanlar, küçük atlardan oluşan bakımı kolay 35 dolayında türün bulunduğu bir hayvanat bahçesinin yanı sıra, göletler, havuzlar, akvaryum, kır kahvesi ve dinlenme alanları gibi unsurlar bulunuyor. Kış şartlarını da göz önüne alarak, önümüzdeki yıl bitirmeyi planladığımız bu proje yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak” diye konuştu.

Bakmadan Geçme