'Büyükşehir Belediyesi bunu hangi akılla yapıyor'

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. Koronavirüs vaka ve ölüm oranlarını arttığını hatırlatan Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı şenliklere atıfta bulunarak 'Büyükşehir bunu hangi akılla yapıyor' dedi.

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Koronavirüs vaka ve ölüm oranlarını arttığını hatırlatan Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı şenliklere atıfta bulunarak ‘Büyükşehir bunu hangi akılla yapıyorlar’ dedi.

“TAZİYELER YASAKLANSIN SALALAR OKUNSUN”

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım’ın basına gönderdiği yazılı açıklamada, “İslam dininin en temel adetlerinden olan, tarihsel açıdan acımızda ve sevincimizde minarelerden yankılanan, kutsalımız olan selalarımız bugünlerde duyulmuyor. 15 Temmuz Demokrasi Zaferini kazanmamızdaki belki de en önemli etken olan, insanların meydanlara dökülmesine sebep olan adeta işaret fişeği görevi yapan salalarımıza ne oldu? Bugünlerde neden minarelerden sala seslerini duyamıyoruz? Malum salgın sürecinde bazı tedbir ve önlemler alınmasıyla beraber salanın okunmasının yasaklanması bizleri derinden üzmüştür” diye ifade etti.

Sala okunmaması ile ilgili sorular soran Yıldırım, Belediyelerin verdiği konserlerde bulaşmayan ve her türlü eğlence etkinliklerinde bulaşmayan virüs, camilerde okunan sala yüzünden mi bulaşacak, diye soru sordu.

Yıldırım, “Türkiye olarak belki de halkımızın en çok maneviyata ihtiyacı olduğu bu kritik pandemi sürecinde taziyeler yasaklansın ancak salanın tekrardan okunmasından yanayız” dedi.

Koronavirüsün Malatya’yı çok sevdiğini dile getiren Yıldırım, Malatya’daki vaka ve ölüm artışlarına dikkat çekti. 1 ay önce günlük vaka sayılarının 20 civarında olduğunu ama şu anda günlük vakaların 500’e ulaştığını bildirdi. Ölüm oranları haftalık 1-2 iken şimdi ise günlük 25-30 vefatların yaşandığına dikkat çeken Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım, yöneticilerin rehavete kapıldığını da vurguladı.

“BUNU HANGİ AKILLA YAPIYORLAR”

Bu kadar sıkıntılı bir durum varken Malatya’daki yöneticilerin rehavetleri neye dayanıyor diye uyarılarda bulanan Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi’nin tutumunu eleştirdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin şenlikler yaptığını vurgulayan Bilal Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti:

“Malatya Büyükşehir Belediyesi şenlikler yapmaya başladı? Bunu hangi akılla yapıyorlar şaşıyoruz. Acaba Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Malatya'da yaşamıyorlar mı? Günde 500 vakayı görmüyorlar mı? Halka açık yapılacak olan bu tür aktiviteleri Sağlık İl Müdürlüğüne danışmıyorlar mı? Sağlık İl Müdürü bu konuda niye sessiz kalıyor? Bizler Yeniden Refah Partisi olarak bugüne kadar asla bu halkın iradesiyle başa gelen yöneticileri çamur at izi kalsın mantığıyla eleştirmiyoruz. Bu iğrenç muameleyi bir defa kendimize yakıştırmayız. Ancak bizler sadece bir şeylerin iyiye gitmesi adına yapılan yanlışlıkları yapıcı-onarıcı bir siyaset anlayışıyla hareket ediyoruz”

BÜLTEN

Yorumlar 2
Kemal 26 Ağustos 2020 16:23

harbi söylüyorum muhalefet yapan umut olan tek il başkanı. Büyükşehir esnek mesaiye rağmen personelini kuruma getirtiyor. Vakıalı personeli yada covidli yakını olan personeli getirtmek neyin nesidir. Selahattin beyin tek derdi var reklam. laf . hava ..cıva. bunun için tüm şehri zevkle riske eder.

tebrik 26 Ağustos 2020 13:53

işte muhalefet yani yapıcı muhalefet budur.malatyada muhalefet görevini yerine getirmediği için belediyelrr bu kadar rahatlar.

Bakmadan Geçme