'Büyükşehir Belediyesi bize engel çıkarıyor'

Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Muhtarı Orhan Ünalır mahallesinin sıkıntılarını Bayrak TV'ye anlattı.  Ünalır, 'Büyükşehir Belediyesi bize engel çıkarıyor' dedi.

Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Muhtarı Orhan Ünalır mahallesinin sıkıntılarını Bayrak TV’ye anlattı.  Ünalır, ‘Büyükşehir Belediyesi bize engel çıkarıyor’ dedi.

HURDACI ESNAFINA YER TAHSİSİ YAPILMALI

Hurdacılarla yaşanan sıkıntıları dile getirerek “Amacımız Hurdacı esnafını dışlamak değildir. Ekonomiye katkı sunan esnaflarımız ancak vatandaşlarımıza burası zarar veriyor. Esnaflarımız Büyükşehir Belediyesine bağlı olduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bu arkadaşlarımız için yer tahsisi istiyoruz. Yüze yakın esnafımız var ama mahallemizde sürekli büyüyen, gelişen bir mahalle Hoca Ahmet Yesevi mahallesi, burada çok güzel yatırımla Engelsiz Yaşam Merkezi yapıldı. Engelsiz Yaşam Merkezi’nden yararlanabilmek adına engellerle karşılaşıyoruz” dedi.

Kentsel dönüşümle alakalı sorunlar yaşadıklarını ifade eden Muhtar Ünalır, “Yeşilyurt Belediyemiz ilk etap çalışmalarını yaptı. İkinci bir çalışma yapacağız ama öncesinde ada oluşturacağız. Bununla alakalı çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİZE ENGEL ÇIKARTIYOR

Ünalır, “Çıkmaza girdiğimiz konular genellikle Büyükşehir Belediyesi ile parklarımızla alakalı sıkıntılar yaşamaktayız. Bir önceki yönetim 600 Milyar harcadı. Şu anki mevcut Belediye Başkanı da aynı partiden Başkan, AK Parti’den ancak az bir eksiğimiz kaldı, özel diye yapmıyorlar. Burada Esenlik ve Büyükşehir’in yaptığı Yeşilevler var. Dört bloktan oluşan, parası zamanında bizden alındı. Fakat ne hikmetse yeni gelen Belediye Başkanımız bize engel çıkartıyor. Büyükşehirle alakalı asfalt sıkıntımız var, kilit taşı problemimiz var yani bir probleme girmiş Hoca Ahmet Yesevi, Büyükşehir Belediyesinden hizmet alamıyoruz. Bunun karşılığında Yeşilyurt Belediyesi’nden çok güzel hizmetler alıyoruz. Aynı şehrin bir belediyesinden hizmet alıyoruz diğer belediyesinden alamıyoruz. Mehmet Çınar Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.  Aradığımızda telefonumuza da cevap veriyor, randevuda veriyor” dedi.

KİBİR ABİDESİ OLMASINLAR, VATANDAŞLARA TEPEDEN BAKMASINLAR

Vatandaşlara tepeden bakmasınlar diye ifade eden Ünalır, “Büyükşehir Belediyesi’ni aradığımızda bize ne randevu veriyor, ne de hizmet getiriyor. 3 aydır daha randevu alabilmiş değiliz. Ben kendi adıma bir şey istemiyorum. Ben kendilerini seçmişim ama kendileri beni seçmemiş. Bana hizmet vermek zorunda. Cumhurbaşkanının dediği bir cümle var; ‘Kibir abidesi olmasınlar’. Muhtarlara, vatandaşlara tepeden bakmasınlar, ben burada kendilerine Cumhurbaşkanımızın sözlerini hatırlatıyorum. Ben hizmet istiyorum başka bir şey istemiyorum.  Ben oğlumu işe alın, kızımı işe alın istemiyorum. Mahallemde hizmet istiyorum, hizmet de bekliyorum” diye ifade etti.

SORUN ÇOK HANGİ BİRİNİ DİLE GETİREYİM

Ünalır, “Doğalgazımız yok mahallenin bir kısmında mevcut bir kısmında mevcut değil, kanalizasyonlar tamamen çökmüş durumda kentsel dönüşümü bahane ediyorlar, su yok 80 yılında yapılan tesisatlar bazen kesiliyor bazen gelmiyor. Altyapı bozulmuş, başıboş gezen hayvanlar var. Bunların barınaklara alınması gerek. Sorun çok hangi birini dile getireyim.” şeklinde konuştu.

BİRİ GİDER BİRİ GELİR LAKİN HİZMET DEVAM EDER

Geri dönüş yapacağız, edeceğiz gibi geçiştiriyorlar diyen Muhtar Ünalır sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Günü kurtarıyorlar. Bizde konuşmalar, yazışmalar her daim kayıtlıdır. Gerekli yazışmaları kayıt altında alarak yapıyoruz. Bize dendi ki yeniyiz, yenisin tamam ama hizmet süreklidir. Biri gider biri gelir lakin hizmet devam eder. 3 ay 5 ay 9 ay oldu biz daha Hoca Ahmet Yesevi’de asfalt yaptıramıyoruz” 

Kaynak: BAYRAK TV

Yorumlar 10
mahalle sakini 11 Aralık 2019 12:48

Eski muhtarı arar olduh Mahallemizi belediye düşmanı bir mahalle gibi tanıtmaktan başka birşey yapmıyor bi kere kendisi bizim telefonlarımıza çıkmıyor muhtar dedigin mahallesine sahip çıkar başkanına saygılı olur oy verdim pişman oldum vekillere yalakalıktan başka birşey yapmıyor hep kendi menfaatinin peşinde

Malatyalı 10 Aralık 2019 23:54

Bir önceki yönetim 600 bin harcamış ama 80 li yılların kanalizasyonu değişmemiş :)))) helal olsun başkana kessin musluklarını

MAHİRE BAYRAKLI 10 Aralık 2019 23:47

Muhtarın yaptığı şey mahallesine zarar veriyor konuşmaya devam ettikçe de gerçek niyeti ortaya çıkıyor.Tamamı kurgu dümen, hizmet isteyen adam Büyükşehirin kapısına gider basına değil.Başkan kamu malını hunharca harcamadığı ve harcatmadığı için sahip çıkacağınıza siz algı üretmeye çalışıyorsunuz. Memlekete bi faydanız yok bi durun zararınız olmasın. Memlekete bak muhtar işi gücü bırakmış meşhur olma peşinde.

ahmet keklik 10 Aralık 2019 23:33

muhtarım seninleyiz.çünkü mahallen için susmuyorsun.helal olsun sana

ali 10 Aralık 2019 23:31

"Ben oğlumu işe alın, kızımı işe alın istemiyorum. Mahallemde hizmet istiyorum, hizmet de bekliyorum” diyor. özel derken mahallesinden bahsediyor.

Talat 10 Aralık 2019 23:23

Muhtarın kendi beyanı var “özel diye yapmıyorlar” haberi objektif bir kafayla okursanız anlarsınız.Burada menfaati olanlar değil menfaat sağlayamayanlar türemiş. Yeşilyurt belediyesi muhtarın bir dediğini iki etmiyorsa bir ricada daha bulunsun mahallesi için Ortaya düşüp o gazete senin bu tv benim dolaşmasın.

ali 10 Aralık 2019 23:12

ya arkadaş herkesin bir avukatı var. talat bey muhtar niye selahattine sallasın. kendi mahallesi ile ilgili sıkıntıları anlatıyor. sen neyin savunuculuğunu yapıyorsun.muhtarın menfaati mahallesi senin ne menfaatin var talat?

yeşiltepeli 10 Aralık 2019 23:08

biz muhtarımıza katılıyoruz. söylediklerinin altına imzamı atarım.saygılar muhtarım

Talat 10 Aralık 2019 22:57

Son zamanlarda reklam sektörü muhtarlara kaymış...Yeşilyurt belediyesi sağlam bi figüran bulmuş yürüyor, bayrak tv konu bulamamış kendini bayrak ediyor, site zaten besleme ehh Aç kalan Selahattin’e saldırıyor...

Ahmet 10 Aralık 2019 20:23

Muhtarım konuştukça insanları güldürüyor. Büyükşehir Belediye başkanlarını kıyaslıyor anlarım da. Parkı yapmadı diyor. Özel mülke park yapılıyorsa bende bahçeme park yapılmasını istiyorum. Bir önceki dönemde çok büyük hizmet alındı ise Asfalt ve kilit taşı problemi 6 ayda nasıl çıktı. Bir önceki dönemde maski yatırım yaptı ise neden 80 yılındaki tesisat var diyorsun. Kanalizasyonla ilgili yıllardır bir şey yapılmadı diyorsun. Yeşilyurt belediyesini övmüşsün ama ne yaptığını tam da söylememişsin. Başkana laf ediyorsun da söylediklerin birbiriyle çelişiyor. Güldürdün bizi muhtarım sağol varol.

Bakmadan Geçme