Büyükşehir Belediyesi basın birimi kapatıldı mı?

Her geçen gün yeni yeni haberler aldığımız Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden skandal bir anlaşma yapıldığı bilgisine ulaştık.

Her geçen gün yeni yeni haberler aldığımız Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden skandal bir anlaşma yapıldığı bilgisine ulaştık.

Büyükşehir Belediyesi, bir internet sitesinin reklamcısı olarak bilinen firmayla anlaşma yaptığı bilgisine ulaştık.

Daha önce her belediyenin yapmış olduğu gibi Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı basın birimi veya tanıtım birimi aracılığıyla reklam görselleri hazırlanır ve yayınlanacak internet sitelerine direkt Büyükşehir Belediyesi tarafından o reklam atılırdı.

Kayısı Festivali için internet sitelerinde yayınlanacak reklam görselleri bu reklamcının maili aracılığıyla basına servis edildi.

Bu bilgiler ışığında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde 20’ye yakın basın ve tanıtım biriminde personel çalışırken ve tasarruf tedbirleri her ortamda dillendirilirken sadece “reklam görsellerini” hazırlatmak ve servisini yapmak için niye bir anlaşma yapılır, diye sormak istiyoruz.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin basın birimi kapatılıyor mu?

Gönderdiğiniz reklamlar hangi kriterlere göre basına servis ediliyor?

Bir “reklamcının” inisiyatifinde mi bu reklam mecraları belirleniyor yoksa siz mi belirliyorsunuz?

Siz bu mecraları belirliyorsanız niye bir “reklamcı” ile anlaşma yapma gereği hissettiniz?

Çalışanlarınızın yemek parasını keserken burada bir tasarruf tedbirinden bahsederken hiçbir belediyenin yapmadığı bir uygulama ile bir “reklamcı” ile anlaşmanızda ne gibi bir tasarruf düşündünüz?

Konu ile ilgili araştırmamız devam edecektir.

Kayısı Haber
 

Bakmadan Geçme