Büyükşehir Belediye Meclisi ikinci oturumu yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısının 2. birleşimi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında yapıldı.

Saat 14.00’de Büyükşehir Meclis Salonunda yapılan toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken bazı maddeler bir sonraki toplantıya, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olan Yeşilyurt İlçesi Yaka Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Yeni Hal Kompleksinde bulunan 40 metrekarelik bağımsız bölümün sürücü kursları eğitimleri sırasında kursiyerlerin ve eğitmenlerin kullanması amacıyla lavabo ve tuvalet olarak hizmet vermesi için 25 yıllığına İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi hakkındaki Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının teklifi görüşülerek kabul edildi.

MASKİ Genel Müdürlüğünün Darende, Yazıhan, Doğanşehir ve Battalgazi ilçelerinde kanalizasyon işi ile Akçadağ, Yazıhan ilçelerinde bazı mahallelerde yapılacak olan içmesuyu çalışmalarında kullanılacak kredi için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesine ilişkin gündem maddesi kabul edildi.

Hekimhan Meclis Üyesi Nevzat Kızılaslan’ın meclis üyeliğinden istifasının ardından boşalan, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna Emin Kızılaslan’ın seçilmesine ilişkin gündem maddesi de görüşülerek karara bağlandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım Ayı toplantısının 3. Birleşimini 23 Kasım Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

Yorumlar 4

Bakmadan Geçme