Büyükşehir 15 Temmuz şehitlerinin ismini yaşatıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişimini önleme sırasında Şahadet şerbetini içen Malatyalı şehitlerin isimlerini yaşatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Beydağı Mahallesinde kentsel dönüşüm evleri yanına yapılan kültür merkezine 15 Temmuz şehidi Ramazan Sarıkaya'nın ismi verildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişimini önleme sırasında Şahadet şerbetini içen Malatyalı şehitlerin isimlerini yaşatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Beydağı Mahallesinde kentsel dönüşüm evleri yanına yapılan kültür merkezine 15 Temmuz şehidi Ramazan Sarıkaya’nın ismi verildi.

Şehit Ramazan Sarıkaya Eğitim Merkezi 15 Temmuz’un 1. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete girerken açılış törenine AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Şehit Ramazan Sarıkaya’nın ağabeyi Recep Sarıyaka ve ailesi ile STK temsilcileri, daire başkanları, şube müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Şehit Ramazan Sarıkaya’nın ağabeyi Recep Sarıkaya, kardeşi Ramazan Sarıkaya’nın darbe gecesi hainlere karşı koymak için Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye binasına gittiğini ve hainlerin kardeşini orada yaraladığını söyledi. O gece yaşananları anlatan Ağabey Sarıkaya, “Açılan ateş sonucu yaralanan kardeşim daha sonra Haseki Hastanesine götürüldü ve orada 39 gün kaldı. Bir dönem uyandığında ’Ben neden şehit olmadım?’ Diye kendi kendine sordu. Uzun süre komada kaldıktan sonra da Hakka yürüdü. Darbe gecesinden kısa bir süre önce Umre’ye gitmişti. Ettiği duayı da günlüğüne yazmıştı. Yazı aynen şu şekildeydi, ‘Allah’ım bana lütuf ettiğin ömrü benden al Recep Tayyip Erdoğan’a ver’. Yüce Yaradan onun dualarını kabul etmiş ve şehit olmuştu. Şimdi onun ismi burada yaşatılacak. Onun ismini burada görmek bizleri son derece mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şehitlerin isimlerini daima yaşatacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, memleket sevdalısı şehit Ramazan Sarıkaya’nın isminin de artık ölümsüzleştiğini söyledi. Ramazan Sarıkaya’nın vatanı, milleti için şehit olduğunu vurgulayan Başkan Çakır, “Şahadet’i göze almış kardeşimizin ismini buraya vermek bizim için onur ve gurur kaynağıdır. Şehidimizin ismini verdiğimiz merkezimizden yediden yetmişe herkes faydalanabiliyor. Merkezimizin içinde 4 sınıf, 3 atölye ve 1 tane de çok amaçlı salon bulunmakta. Şuan içinde Kuran kursu, mefruşat, bağlama, gitar ve yaz okulumuz devam etmekte. Malatya genelinde 33 yerde bu gibi kurslarımız hizmet veriyor. Çocuklarımızın toplumda daha bilgili, aktif hale gelmeleri bizim için önemli. Kursiyerlerimizin büyük bölümünü de çocuklar oluşturuyor. Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onların toplumda başarılı bireyler haline gelmeleri, vatanlarına, milletlerine, değerlerine bağlı hayırlı insanlar olarak yetişmeleri bizlerin en büyük mutluluk kaynağıdır. İnşallah evlatlarımız Ramazan Sarıkaya, Ahmet Kocabay, Engin Tilbaç gibi serdengeçti ağabeylerini örnek alırlar” şeklinde konuştu. Şehit Ramazan Sarıkaya ile İstanbul’da tanıştığını belirten AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, Ramazan Sarıkaya’nın duruşuyla, hayata bakışıyla şehit olmaya namzet örnek bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Türkiye’de vatan sevdalısı milyonlarca Ramazan olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şahin, “Şuan önemli olan bu şehitlerimizin isimlerini yaşatmaktır. Büyükşehir Belediyemiz isimlerin yaşatılması noktasında güzel bir iş yapmış ve yeni Ramazanların yetiştiği bu eğitim yuvasına Ramazan Sarıkaya kardeşimizin ismini vermiştir. Başta Büyükşehir Belediye Başkanım Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Ramazan Sarıkaya Eğitim merkezi çocukların da katılımıyla açıldı.

Bakmadan Geçme