Bilal Yıldırım: Kayısı çiftçisine ihanet edildi!

Kayisihaber.com haber sitesini ziyaret eden Bilal Yıldırım, burada yaptığı konuşmada kayısı çiftçisine ihanet edildiğini ve bunu da Tarım İl Müdürlüğü kanalıyla yapıldığını aktardı.

Kayisihaber.com haber sitesini ziyaret eden Bilal Yıldırım, burada yaptığı konuşmada kayısı çiftçisine ihanet edildiğini ve bunu da Tarım İl Müdürlüğü kanalıyla yapıldığını aktardı.

ÖZEL HABER- MAHİR TEMUR

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Kayısı Haber’i ziyaret etti. 

KAYISI HABER TARAFSIZ YAYINCILIK YAPIYOR

Yıldırım’ın yaptığı açıklamada, “Malatya’da tarafsız ve etkili yayıncılık yapan Kayısı Haber’i bugün ziyaret ettik. Hem Kayısı Haber çalışanlarına hem de Mahir Temur’a partimiz adına, Malatya adına teşekkür ederim” dedi.

Malatya’nın kanayan yarası kayısı ile ilgili son günlerde yaşanılan sıkıntılara değinmek için konuşmasına devam eden Bilal Yıldırım çok sert konuştu.

KAYISI NİYE 50 LİRA?

Yıldırım, “Kayısı Haber’e gelmişken kayısı ile ilgili konuşmamak olmaz. Bugün kuru kayısının bir kilosu 50 liraya dayandı. Malatya Tarım İl Müdürlüğünün Haziran ayında açıklamış olduğu tahmini rekoltenin ne kadar yanlış olduğunu gördük. Piyasada kayısı eylül ayından beri yok. Geçen yılla aynı rekolteyi açıklayan Tarım İl Müdürlüğü veya Malatya Valiliğine sormak istiyorum. Kayısı şu anda niye 50 lira?” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZE İHANET EDİLDİ”

Bu sene kayısı çiftçisine ihanet edildi diyen Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, “Bu sene kayısı çiftçisine ihanet edildi. Haziran ayında 25 lira civarında kayısısını satan çiftçinin ne suçu vardı. İki ay önce 25-30 lira bandında kayısı alımı yapılırken bugün 50 liralara dayanmışsa Tarım İl Müdürlüğü ayağıyla çiftçilerimize ihanet edilmiştir” diye ifade etti.

AK Partili milletvekillerinin şu anki kuru kayısı fiyatıyla övündüğünü ancak bu yaşanılan durumun çok yanlış olduğunu aktaran Bilal Yıldırım sözlerini şu şekilde tamamladı:

“AK Partili vekiller kayısı fiyatıyla maalesef övünüyor. Şu anda çiftçinin elinde kayısı yok ki 50 liraya satılsın. Zaten 50 lira olması kayısının çiftçinin elinde kalmadığının göstergesidir. Bunun suçluları aranmalıyken övünüyorsa ortada çok yanlış bir durum var demektir. Malatya çiftçisinin alın teri birilerine peşkeş mi çekildi? Bugün bir çiftçi ailemiz tonda 20 bin lira civarında zarar etmişse bunun sorumluların açıklanması lazım. Övünmek yerine çiftçilerimizin alın terinin hesabını bu millete verin”

 

DERDİ MALATYA OLAN BİR MUHALFET ANLAYIŞI

Başkan Yıldırım’ın ziyaretinden dolayı çok memnun olduğunu aktaran Kayısı Haber Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur, “Yeniden Refah Partisi Malatya’da ana muhalefetin görevini görüyor. Bilal Yıldırım Malatya ile ilgili ne kadar sorun varsa ilk ağızdan dillendiriyor. Bu bizim gibi gazetecilerin elini de rahatlatıyor aslında. Derdi Malatya olan bir muhalefet anlayışı görüyorum” diye ifade etti.

Kayısı Haber- Mahir Temur

Yorumlar 5
Musa 12 Ekim 2021 21:55

Aynen baskanin soylediklerine katılıyoum

Adil Düzen 12 Ekim 2021 19:21

Helal olsun Başkan,Yıllardır çiftçinin elinden ucuza kayısiyi alan büyük tüccarlar zıkkımın kökünü yesin.

MEHMET 12 Ekim 2021 08:26

İki babayiğit adam, hakiki Malatya evlatları yan yana gelmiş maşallah. SEVİLİYORSUNUZ

Sadi Haskul 11 Ekim 2021 18:02

Çiftçinin derdini, sanayicinin derdini, esnafın derdini bilcümle halkın derdini hep refah partisi dile getiriyor. Allah razı olsun refah partisinden. İlk secimlerde oyun Yeniden Refah Partisine

Hasan UÇAK 11 Ekim 2021 18:00

Gerçekten kanayan yaraya parmak basmışsınız sözlerinize katılıyorum vede destekliyorum kelimesi kelimesine

Bakmadan Geçme