Belediye Başkanının dahli yokmuş!

Yeşilyurt Belediyesi'nin Meclis kararıyla Kişisel Gelişim Derneği ile birlikte 2020 yılının Şubat ayında Almanya'ya yapılan gezi sonrasında yurda geri dönmeyen 53 kişi olayı gündemde halen yerini koruyor.

Yeşilyurt Belediyesi’nin Meclis kararıyla Kişisel Gelişim Derneği ile birlikte 2020 yılının Şubat ayında Almanya’ya yapılan gezi sonrasında yurda geri dönmeyen 53 kişi olayı gündemde halen yerini koruyor.

2009-2014 yılları arasında Bingöl Servi Belediye Başkanlığı yapan Ali Ayrancı’yı ilk olarak Kayısı Haber Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur gündeme taşımıştı. Ali Ayrancı’nın Almanya gezisini Yeşilyurt Belediyesi’ne sunduğunu aktaran Mahir Temur’un yazısına Ayrancı’dan cevap geldi.

Önce AK Partili eski Belediye Başkanı Ali Ayrancı’nın cevap hakkını noktasına dokunmadan vermek istiyoruz. Sonra Mahir Temur’un bu cevaptan sonra yorumunu paylaşmak istiyoruz.

ALMANYA’YA GİTTİM AMA DAVET YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GELDİ

“2020 Yılının Şubat ayında, daha önceki süreçte Belediye Başkanlığı yapmış olmam nedeni ile tanışmış olduğum ve görüştüğüm Malatya Yeşilyurt Belediyesi başkan yardımcısı tarafından Avrupa Birliği kapsamında Almanya ülkesine çevre ile alakalı gezi programı düzenlediklerinden bahisle beni de söz konusu geziye katılımcı olarak davet etmeleri üzerine söz konusu davete icabet ettim.

Gezi programı tarafımca incelendiğinde Belediye Başkanlığında Belediye Meclisi kararı alındığını ve söz konusu projeye Valilik onayı alındığını gördüm. Akabinde gezi programı için benden pasaport çıkarılabilmesi için bilgilerim istendi, kendilerine bilgileri ilettikten sonra tarafıma hizmet pasaportu çıkartılıp gidiş dönüş uçak biletlerim ile birlikte tarafıma gönderdiler.

Gezi programı çerçevesinde ben ve iki belediye başkan yardımcısı ve diğer bir kaç belediye personeli ile birlikte 17.02.2020 - 27.02.2020 tarihleri arasında Almanya ülkesine uçak ile gidip geldim. Başkaca herhangi bir şekilde Almanya ülkesine gitmem söz konusu değildir. 

Ben bu uçak gezisi haricinde kesinlikle herhangi bir işlem yapmadım. Bahsi geçen proje ile hiç bir alakam olmadığı gibi yapılan projenin meclis kararı ile alınan ve Valilik tarafından onaylı proje olmasından dolayı söz konusu geziye katıldım. Yapılan gezi içerisinde bahsi geçen geziye katılıp da geri dönmeyen kişileri kesinlikle görmedim ve tanımamaktayım. Projenin hiç bir safhasında dahlim söz konusu dahi değildir. Bu nedenle tarafıma yapılan suçlamaların tamamı asılsızdır.”

“KULAKTAN DOLMA DEDİKODULARI YAZMIYORUM”

Hem Yeşilyurt Belediyesi yetkililerinden hem de ismini vermek istemeyen kaynaklardan eski belediye başkanı Ali Ayrancı’nın konuyla ilgili olduğunu dile getiren Mahir Temur, bu cevaptan sonra iddiasının arkasında olduğunu söyledi.

Mahir Temur, “Yazı yazarken kulaktan dolma dedikoduları yazmıyoruz. Ali Ayrancı’nın hangi belediye başkan yardımcısına gittiğini biliyorum. Almanya gezisinden önce bu gezinin nasıl yapılması gerektiğinin yazışmalarını bizzat gördüm. Bu görüşmelerin Malatya’da nerede yapıldığını biliyorum. Yeşilyurt Belediyesi’ne kaç kez gittiğini biliyorum. Ayrıca Ali Ayrancı o 53 Bingöllüyü tanımadığını söylemiş. Tanımayabilir ama Yeşilyurt Belediyesi yetkilisine bu 53 kişinin listesini Ali Ayrancı’nın gönderdiği maili dahi gördüm. Kişisel Gelişim Derneği’ne bizzat Ali Ayrancı’nın üyelik işlemlerini yaptığını gören kaynaklarım var. Yarın ayrıntılı bir yazı yazacağım” dedi.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme