Belediye Başkanı Gürkan STK temsilcilerine iftar verdi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, katılımcı belediyecilik kapsamında Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Kardeşlik Platformu üyesi Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine iftar yemeği verdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, katılımcı belediyecilik kapsamında Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Kardeşlik Platformu üyesi Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine iftar yemeği verdi.

İftar yemeğinde konuşan Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Kardeşlik Platformu Genel sekreteri ve Basın Sözcüsü Osman Aslan, terör olaylarına değinerek, “Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerlerimiz başta olmak üzere, ülkemizin savunmasında şehit olan tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve milletimize baş sağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımcı belediyecilik anlamında büyük öneme sahip olduğunu belirterek, belediye hizmetlerini 5 temel esasa dayalı sunduklarını söyledi.

Başkan Gürkan, katılımcı Belediyeciliğin önemine vurgu yaparak, “Katılımcı belediyecilik anlayışının temel esası ideal devlet dediğimiz Farabi’nin yazmış olduğu şehrin değerleri ile şehrin yönetilmesi olgusudur. Siz bizim yol haritamızı ve yön pusulamızı belirtmekle mükellef ve sorumlu olan kuruluşlarsınız” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediyesi olarak Türkiye’de rekor düzeyde hizmetlere imza attıklarını belirten Başkan Gürkan, “Türkiye’de hiç bir ilçe belediyesi Battalgazi Belediyesinin çalışma hızının yüzde 20’sinde değildir” diye konuştu.

Programa katılan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, Şırnak’taki helikopter kazasında şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyerek, Malatya’da bombalı eylem yapmak isteyen teröristin yakalanması ile birlikte facianın eşiğinden dönüldüğünü söyledi.

Çınar Park Galip Demirel Sosyal Tesislerini Malatya’ya kazandıran Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Milletvekili Şahin, AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’ye büyük yatırımlar yapıldığını belirtti.

Bakmadan Geçme