Bekiroğlu: İmam hatipli gençlerde ayrı bir ruh var

ÖNDER İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Malatya İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği tarafından düzenlenen 'İstikamet Üzerine' adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Konferans Malatya Kongre Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Konferansa Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya il Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, TÜGVA Malatya Temsilcisi Ahmet Oymak ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Konferansta konuşan ÖNDER İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, İmam Hatipli gençlerde ayrı bir ruhun olduğunu söyledi. Bekiroğlu, “Bütün Türkiyeyi gezip ve imam Hatiplilerle birlikte oluyoruz. İmam hatipli gençlerde ayrı bir ruh var. Ayrı bir heyecan var. Ama bu ayrı ruh ayrı bir heyecanı kontrol etmesek sıkıntıya dönüşür. İmam Hatipli gençlerin bu ruhu bu kimliği ayrı gir güzellik ayrı bir ayrıcalık. Bunun iyi anlaşılması gerekir” dedi.

“Malatya da yaklaşık 13 bin İmam Hatipli öğrenci var”

Programda selamlama konuşması yapan Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Kayaduman, Malatya da yaklaşık 13 bin İmam Hatipli öğrencinin olduğunu kaydetti. Kayaduman, “İmam Hatip okullarının bir dönem önü kesildi. Bunun en barizi 28 Şubat süreciydi. Bu süreçte İmam Hatip okulları öğrencilerinin sayısı minimuma indirildi. Buda FETÖ terör örgütüne zemin hazırladı. Gençlerin onların tarafına kaymasına neden oldu” ifadelerini kullandı.

“Sizler bu ülkeyi geleceğe taşıyacaksınız”

Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise bir imam hatiplinin istikameti ve yolu diye çizilmek istenen yol ile gidilen yol yanlışa düşürmesi durumunda yakın tarihte nelere mal olacağını net bir şekilde görüldüğü söyledi. Tatlı, “ Gençler sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Sizler bu ülkeyi geleceğe taşıyacak nesilsiniz. Sizlerin eğitimi bu ülkenin ana hedefidir” diye konuştu.

Bakmadan Geçme