'Bazı yayın organları' yüzünde Festival iptal edildi!

Malatya 10.Uluslararası Film Festivali gelen tepkiler yüzünden iptal edildi.

Malatya 10.Uluslararası Film Festivali gelen tepkiler yüzünden iptal edildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden basına gönderilen bültende “Bazı yayın organlarında yer alan haberler ve bundan kaynaklı farklı anlaşılmaların önüne geçmek, yeni spekülasyonlara yol açmamak ve festivalimizin selameti açısından pandemi dönemi gereksinimleri de dikkate alınarak bu yıl yapılması planlanan 10. Uluslararasi Film Festivali iptal edilmiştir” denildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden gönderilen basın bülteni şu şekilde:

“Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Milli birlik ve beraberliğini, Aziz milletimizin manevi değerlerini misyon edinen hususiyetlerin beyaz perdeye yansımasını sağlayabilmek adına; 2010 yılında Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi ve ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle başlatılan Malatya Uluslararası Film Festivali'nin 10.’sunu tertip etmeyi planladiğimız bu dönemde, pandeminin gerek Ülkemizde; gerekse tüm dünyada etkisini arttırdığı, bu doğrultuda tedbir maksatlı alınan kararların öneminin daha fazla hissedildiği herkesçe malumdur. Bu durum, festivalimiz ile ilgili yeni kararlar alınması zaruretini doğurmuştur.
Bilindiği üzere bugüne kadarki tüm festivallerimizde ana gayemiz; ülkemizin aile yapısı, manevi değerlerimiz ve bizi biz yapan geleneklerimizden beslenerek topluma ve geleceğe beyaz perde aracılığıyla mesajlarımızı iletmek olmuştur.
Pandemi ve bundan kaynaklı zorlu şartlara rağmen festivalimizin kesintiye uğramasının önüne geçme çabamız da yukarıda bahsi geçen temel değerlerimize bir nebze olsun hizmet etme misyonumuzdan kaynaklıdır.
Tüm bu açıklamalar muvacehesinde; iyi niyetli çıkılan bu yolda, bazı yayın organlarında yer alan haberler ve bundan kaynaklı farklı anlaşılmaların önüne geçmek, yeni spekülasyonlara yol açmamak ve festivalimizin selameti açısından pandemi dönemi gereksinimleri de dikkate alınarak bu yıl yapılması planlanan 10. Uluslararasi Film Festivali iptal edilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur”
 

Yorumlar 3
Güder 15 Kasım 2020 22:39

Gerçekleşmeyen film festivali için 7,5 milyon lira ödenmiş. Tabi bu bizim cebimizden çıkan para..büyükşehirimizi çok tebrik ediyorum.gerçekleşmeyen bir festival için 7,5 milyon lira harcama yaptı. Nerden baksan dünyada ilk bak bu başkan bey

ÇÖKÜŞ! 15 Kasım 2020 21:42

Adam başkana teşekkür ediyor. Kardeşim festivalin öne çıkan en önemli unsurunu başından beri biliyorlar.Resmî sitede ilan etmişler. İlk olma sevdası milletin tepkisini hesap edemedi tabi..Adam bilmez mi ilan edilen ödülün adını?Anında çark edip,organizatör firma suçlandı ve edebiyat yapıp iptal ettik,virüsü bahane ettik diyor.Virüs on gün öncemi çıktı. Belediye dökülüyor.Malatya’yı rezil ettiler.

malatyalı 15 Kasım 2020 20:48

Mahir bey inşallah neden iptal edildi demezsiniz... Olması gereken yapılmıştır... Manevi değerlerimize zıt bir proje olan 'cinsiyetsizlik' projesinin Malatya Film Festivali üzerinden duyurulması şehrimiz insanını derinden üzmüştür.Konuya duyarsız kalmayan ve yerinde bir karar alarak Film Festivalini iptal eden MBB @selahattingrkn Teşekkür ederim..

Bakmadan Geçme