Battalgazi Belediyesine bir ödül daha

Tarihi Kentler Birliği tarafından 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında' Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Mahalle Müzesi Projesi ile uygulama ödülüne layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği tarafından 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasının ödül töreni YAPEX Fuarında yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa, Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Özkan, Battalgazi Belediye Meclis üyeleri, Tarihi Kentler Birliği üyesi, belediyelerin başkanları, AK Parti teşkilat mensupları ve davetliler katıldı.

Ödül töreninde Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilk olarak Tarihi Kentler Birliği Encümen üyesi olarak proje ödülüne layık görülen belediyelere ödüllerini verdi. Ödül töreninde daha sonra Mahalle Müzeleri Projesi ile uygulama ödülüne layık görülen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a ödülünü, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu verdi.

Ödül töreni sonrası değerlendirmede bulunan Gürkan, ödülü Battalgazi halkı adına aldıklarını belirterek, “İnsanlar müzelerde kendi geçmişini, kendi kimliklerini, kendi belleklerini, kendi hafızalarını görülebilecek bir yer olarak, kendilerinden bir parça orada görmeleri gerekir. Biz bunun için mahalle müzelerini hep önemsediğimizi her platformda dile getirdik. Bu anlamda da ilk mahalle müzesi uygulama ödülü, Tarihi Kentler Birliği tarafından belediyemize tevdi edildi. Bu ödülü almaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Tabi bu ödülü Battalgazi halkı adına aldık. Bu ödülle birlikte Mahalle Müzeleri kavramını sadece Battalgazi, Malatya sınırları içerisinde değil, Türkiye geneline teşmil edilmesi ve Türkiye'deki bütün mahallelerde mahallenin hafızasının, belleğinin korunması, gelecek kuşaklara aktarılması ve mahallelik duygusunun oluşturulmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder'de, alınan ödülün önemine vurgu yaparak, "Tarihi Kentler Birliği tarafından Battalgazi Belediye Başkanımıza bu ödülün verilmesi, AK Parti teşkilatları olarak göğsümüzü kabarttı. Biz başkanımızdan memnunuz. İnşallah daha güzel hizmetlere imza atarak, Battalgazi’mizi temsil noktasında güzel icraatlar gerçekleştireceğine canı gönülden inanıyoruz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme