Battalgazi Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısı

Battalgazi Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısını Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte başlayan toplantıda, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde helikopterin düşmesi sonucu yaşanan kazaya dikkat çekerek, şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Başkan Gürkan, “Hakikaten ülkemiz şu an içinde geçtiğimiz girdap döneminde, memleketimizin her köşesinde bir ağıt var, bir dram var. Bu anlamda şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Bu topraklar için şimdiye kadar, hangi ocakta şehit varsa hepsini rahmet ve minnetle anıyoruz. Terörü de lanetliyoruz. Ramazanın yüzü suyu hürmetine İnşallah memleketimize huzur, güven, asayiş vermesini Cenab-ı Allah’tan diliyoruz” dedi.

“Terörü bir daha lanetle kınıyorum”

Ramazan ayının önemine de vurgu yapan Başkan Gürkan, “Ramazanınızı tebrik ediyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan ayımızın da Malatya’mıza, Battalgazi’mize, ülkemize, memleketimize, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Terörü bir daha lanetle kınadığımı da meclis olarak belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İmar ile ilgili gündem maddelerinden bazıları İmar Komisyonu görüşü doğrultusundan ertelenirken, bazıları İmar Komisyonu’na havale edildi, bazıları da oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda son olarak gündeme alınan TOKİ evlerinin bulunduğu yerleşim yerinin Fırat Mahallesi’nden ayrılarak Yamaç Mahallesi’ne bağlanması teklifi görüşüldü. Gündem maddesi, görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısını 5 Temmuz 2017 Çarşamba günü saat 14.00’de gerçekleştirecek.

Bakmadan Geçme