Baskilliler Derneği'nden Kürsübaşı Gecesi

Malatya Baskilliler Derneği, Elazığ, Baskil ve Malatyalılar'ı 9 Aralık Cuma günü saat 19:00'da Elazığ Kürsübaşı Gecesi'nde buluşturuyor.

Malatya’da yıllardır sosyal ve kültürel faaliyetleriyle tanınan Malatya Baskilliler Derneği, etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor. Elazığ Kürsübaşı Gecesi ve Neşve Kafe iş birliği ile gerçekleşecek olan gece ile ilgili açıklamada bulunan Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, uzun zamandan beri özenle hazırladıkları Elazığ Kürsübaşı Gecesi’ni 9 Aralık Cuma günü saat 19:30’da gerçekleştireceklerini ifade etti.

BERABERLİĞİMİZİN PEKİŞMESİNE KATKIMIZ OLSUN

Kürsübaşı Gecesi vesilesiyle Malatya’da yaşayan Baskilliler’i, Elazığlılar’ı ve Malatyalılar’ı bir araya getirerek, var olan dayanışma ve kaynaşmayı pekiştirmek istediklerini kaydeden Dernek Başkanı Görgün, “Elazığ Kürsübaşı Gecesi ile iki kardeş şehrin ortak değeri haline gelen Baskil’i de vesile yaparak, birlik ve beraberliğimizi perçinlemek maksadıyla dernek yönetimi olarak gece düzenleme kararı aldık. Malatya’nın en nezih mekanlarından olan Neşve Kafe iş birliğinde gecemizi düzenleyeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

ELAZIĞ KÜRSÜBAŞI GECESİ, UNESCO'NUN KORUMASINDAKİ BİR DEĞER

Dernek Başkanı Görgün, Elazığ Kürsübaşı Gecesi’nin önemine de değinerek, “Coğrafyamızdaki Kürsübaşı Geleneği, bildiğiniz üzere UNESCO tarafından koruma altına alınmış ve küresel bir kültürel değer olmuştur. Neşve Kafe’nin de ciddi katkılarıyla, Malatya’da bu güzel etkinliği düzenleyerek, Elazığ Kürsübaşı Geleneğinin yaşamasına bir nebze de olsa katkımız olacak. Bu nedenle son derece mutluyuz. Tüm Malatyalı, Elazığlı ve derneğimize gönül vermiş Baskilli hemşehrilerimizi, bu gecede Elazığ ve Harput musikisinin en seçkin eserlerini canlı olarak dinlemeye ve Kürsübaşı Gecesi’nde eğlenerek dayanışmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

9 ARALIK CUMA AKŞAMI NEŞVE KAFE'DE BULUŞALIM

Elazığ Kürsübaşı Gecesi, 9 Aralık Cuma günü akşam saat 19:30’da Malatya’nın en nezih mekanlarından biri olan Neşve Kafe’de gerçekleştirilecek. Rezervasyon için 0422 577 10 10 veya 0553 562 03 21 numaralı telefonlardan bilgi alınabilir.

Bakmadan Geçme