Basketbolda bölge şampiyonu olan okulda öğrencilerin spora ilgisi arttı

Özel Yeni Hamle Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri basketbol bölge şampiyonasında 1. olarak Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandı. Okul Genel Müdürü Ahmet Polat Kaya, şampiyonluktan sonra okulda öğrencilerin spora ve basketbola olan ilgisinin büyük derecede arttığını söyledi.

Özel Yeni Hamle Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri basketbol bölge şampiyonasında 1. olarak Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandı. Okul Genel Müdürü Ahmet Polat Kaya, şampiyonluktan sonra okulda öğrencilerin spora ve basketbola olan ilgisinin büyük derecede arttığını söyledi.

Özel Malatya Yeni Hamle Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri Okul Sporları Basketbol Genç B Erkekler Turnuvası’nda il birincisi olarak gittikleri bölge şampiyonasında da Siirt Spor Lisesini 65-52 yenerek bölge birincisi oldular.

Malatya’da yapılan turnuvada sırasıyla Beydağı Anadolu Lisesi, Akmercan Anadolu Lisesi, Selahattin Eyyübi Anadolu Lisesi, Özel Çınar Koleji ve Malatya Anadolu Lisesi’ni büyük farklarla yenerek namağlup şampiyon olan Yeni Hamleli öğrenciler bölge şampiyonasında da Malatya’yı gururla temsil ettiler.

Türkiye yarı finallerine katılacaklar

Öğrenciler, bölge şampiyonasında da Van Mesut Özata Anadolu Lisesi’nin müsabakalardan çekilmesi üzerine bölge şampiyonu olarak Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan beden eğitimi öğretmeni Mustafa Sur, öğrencilerin başarıyı hak ettiklerini söyleyerek “Öğrencilerim hem ilde hem de bölgede iyi bir mücadele gösterdiler ve şampiyon oldular. Başta Genel Müdürümüz Ahmet Polat Kaya, Müdürümüz Özlem Yazıcı ve Müdür Yardımcımız Özgür Ateş’e teşekkür ediyoruz. Bu süreçte velilerimize de teşekkür ediyoruz bizi yalnız bırakmadılar” ifadelerini kullandı.

“Namağlup şampiyon olduk”

Oynadıkları müsabakalarda hiç yenilmediklerinin altını çizen Sur,Türkiye yarı finallerinde de Malatya’yı en iyi şekilde temsil edeceklerini vurguladı.

“Büyük bir özveri ile çalıştılar”

Yeni Hamle Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ahmet Polat Kaya ise, basketbolun bir kolej sporu olduğunu belirterek, “Bu anlamda öğrencilerimiz çok özveri ile çalışarak önce Malatya’da en iyi okullarla yarışarak gurupları birinci tamamladılar. Daha sonra bölgeye gidip orada da şampiyon oldular. Şimdi de Türkiye yarı finallerine katılıyorlar, ben orada da başarılı olacaklarını düşünüyorum” dedi.

“Okulumuzda basketbola ve spora ilgi arttı”

Öğrencilerin yakaladığı başarının ardından okullarında basketbola ve spora ilginin arttığını kaydeden Kaya, “Okullar sadece matematiğin, fiziğin öğretildiği yerler olmaktan çıkmalı artık. Bu memleket yıllardır olimpiyatlarda derece elde edemiyor. Ama biz burada şunu da gösterdik ki çocuklar hem iyi sporcu olup hem de Anadolu Liselerinde, Fen Liselerinde okuyabiliyorlar. Benim velilere tavsiyem, çocukları sadece üniversite sınavı gibi sığ bir düşünce ile yetiştirmemek lazım. Spora sanata da yönlendirmek lazım” diye konuştu.

Kaya, konuşmasında Gençlik Spor İl Müdürlüğüne de teşekkür ederek “Çocukları iaşesine kadar karşılıyorlar, yeter ki çocuklar bir adım atsın devlet her konuda destek veriyor” şeklinde konutu.

Öğrenciler de, maçlara büyük bir özveri ile hazırlandıklarını ifade ederek, Türkiye yarı finallerinde birinci olma sözü verdiler.

Bakmadan Geçme