Başkanların akrabalarına kötü haber!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel yönetimlerle ilgili hazırladıkları taslak çalışmanın detaylarını anlattı. Türkiye'nin birçok ilinde 'akraba atamaları' haberlerinden sonra AK Parti'nin belediye başkanlarının akraba atamaları yapmaması için yeni önlem alacağını duyurdu.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel yönetimlerle ilgili hazırladıkları taslak çalışmanın detaylarını anlattı. Türkiye’nin birçok ilinde ‘akraba atamaları’ haberlerinden sonra AK Parti’nin belediye başkanlarının akraba atamaları yapmaması için yeni önlem alacağını duyurdu.

Dokuz ana başlıktan oluşan AK Parti’nin yasa taslağında birinci konunun imar ve planlama olduğunu kaydeden Özhaseki, Türkiye’de şehircilikte nerelerden şikâyet ediliyorsa bunları engellemenin yolunun, doğru yasal mevzuat düzenlemesi olduğunu söyledi.

Türkiye gazetesinden Damla Peker’in haberi şu şekilde:

Denetim, izleme ve şeffaflık konusunda bütün partilerin hassasiyeti olduğunu söyleyen Mehmet Özhaseki, mahallî seçimlerden sonra kamuoyunda da tartışma konusu olan belediye başkanlarının akrabalarının işe alınmasının engellenmesi için yasa değişikliği yapılacağını söyledi. Özhaseki, mevcut yasalarda böyle bir engel olmadığını ifade ederek, hazırlanan taslak ile belediye başkanlarının birinci derece yakınlarını işe almalarının yasaklanacağını belirtti. İşlevini yitiren yasalarla ilgili de bir madde olduğunu vurgulayan Özhaseki, tekrarı olan hiçbir işe yaramayan kanunların kaldırılması ya da güncellenmesi gerektiğini ifade etti.

Daha önce Kayısı Haber olarak hem Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın hem de Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yakın akrabalarını belediyeye aldırdıkları haberlerimizin önemini hatırlatmak isteriz.

 

BUNDAN SONRA NE OLACAK
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin açıkladığı taslak kanunlaşırsa mevcut “akraba atamaları” ne olacak?

Konu ile ilgili bir hukukçu ile görüştüğümüzde, yasa çıktığı tarihten sonrası için geçerledir, dedi. Ama hâlihazırda belediye başkanlarının akrabalarının yasadan önce işe alımı olmasına rağmen yasa çıktıktan sonra başkanların akrabalarının halen görevde olması etik değildir, dedi.

Kayısı Haber- Mahir Temur

Yorumlar 1
Cenk Aslan 04 Ekim 2019 15:03

Her ikiside Selahattin beyde memet çınarda akraba hısım doldurdu belediyeye.birde ak partili olacaklar. Ak parti kendi adamlarına söz geçiremiyor kanun ile engel derdine düşmüş

Bakmadan Geçme