Başkan Polat Yakınca mahallesini ziyaret etti

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yakınca Mahallesinde aynı çatı altında faaliyetlerine başlayan Muhtar Evi ve Güngörmüşler Konağını ziyaret etti.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, aynı çatı altında faaliyetlerine başlayan iki hizmet ünitesinde incelemelerde bulunurken, Yakınca Mahalle Muhtarı Kadir İnan ve mahalle halkıyla sohbet etti.

Yakınca Mahallesine yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür eden Muhtar Kadir İnan, “Yeşilyurt Belediyesi ilçenin bütün noktalarına hizmet ulaştırıyor” dedi. Yeşilyurt İlçesinin son iki yılda hizmetler anlamında büyük mesafe aldığını dile getiren İnan, “Başkanımız Hacı Uğur Polat ve ekibi ilçenin bütün noktalarına hizmet ulaştırıyorlar. Yakınca Mahallemizde bu hizmetlerden payını alıyor. Mahallemize kazandırılan Muhtar Evi ve Güngörmüşler Konağından dolayı şahsım ve mahalle halkım adına Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Hizmete giren Muhtar Evimizde halkımızın işlemlerini yaparken diğer taraftan Güngörmüşler Konağında vatandaşlarımızla bir araya gelerek sohbet ediyoruz, çay içiyoruz. Mahallemizin eksiklerini ve sıkıntılarını Başkanımıza ilettik, özellikle halkımızın Semt Pazarı talebi var, bununla ilgili de gerekli çalışmaların devam ettiğini öğrenmek hepimizi mutlu etti. Ayrıca su ile ilgili sorunlar var, tabii ki bu durum Belediyemizle ilgili değil, ama bize bu konuda yardımcı olmanızı bekliyoruz” dedi.

Yakınca Mahalle Muhtarı Kadir İnan ile mahalle halkına gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “İlçemizin tüm yerleşim alanlarına aynı seviyede hizmetler ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Yakınca Mahallemizde yapımı tamamlanan Muhtar Evi ile Güngörmüşler Konağı iç ve dış yapısıyla mahallemize farklı bir hava getirdi. Hizmet binamız hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Güngörmüşler Konağı projesine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin AK Parti İl Başkanlığı görevi sırasında başladıklarını ifade eden Polat, “Bakanımızın AK Parti İl Başkanlığı yaptığı dönemde burada mahalle toplantısı yaparken beni telefonla arayarak ‘Emeklilerin sakin bir ortamda vakit geçirebileceği, dinlenebileceği bir yer yapılması” talebini iletti, bende ‘tamam’ dedim. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Yakınca Mahallesi Muhtar Evi ile Güngörmüşler Konağını birlikte yapmayı kararlaştırdık. Buradaki amacımız, muhtarımızın kaliteli ve nezih bir ortamda halka hizmet ulaştırırken diğer taraftan Güngörmüşler Konağına sahip çıkması ve ilgilenmesidir. Hem Muhtar Evimizi hem de Konağımızın yapımını tamamlayarak Mahalle Muhtarımıza teslim ettik” dedi.

Yeşilyurt İlçesindeki tüm sorunları yakından takip ettiklerini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Polat, “Büyükşehir Belediyemiz veya başka bir kurumu ilgilendiren sorunu bile takip ediyor ve çözüme katkı sağlıyoruz. Bizim yetki ve sorumluluk alanımızda bir sıkıntı varsa çözüm yollarını hızlı bir çalışma anlayışı ile sonuca ulaştırıyoruz. Su ile ilgili sizlerin bize ilettiği sorunları gerekli yerlere iletiyoruz. Bunun yanı sıra mahallemize modern ve kaliteli bir pazar yeri kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Mahalle halkımıza yakışacak “Pazar Yeri” projesini inşallah sonuçlandıracağız” diye konuştu.

Yakınca Mahalle Muhtarı Kadir İnan, mahalleye yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Polat’a teşekkür plaketi takdim etti.

Bakmadan Geçme