Baro Başkanı Han'dan Avukatlar Günü mesajı

Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayımlayan Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han, tüm avukatların gününü kutlayarak “Yargının kurucu unsurlarından birisi olan ve bağımsız savunmayı özgürce temsil eden biz avukatlar, mesleğimizin ve yargının, yıllardır dile getirdiğimiz sorunlarından hiç olmazsa bir kısmının çözüldüğünden söz edebilelim. Çözüme ulaşabilmenin sevincini yaşayabilelim” dedi.

Han mesajında, “Kuvvetler ayrılığı ilkesi gereğince, devletin üç temel işlevi olan yasama, yürütme ve yargı güçleri kendilerini hukuk kurallarına bağlı kılmalıdır. Yalnızca vekil edeninin değil, halkın ve hakkın da savunucusu olan, hukukun ve insan haklarının bilinçli ya da bilinçsiz ihlallerine tanıklık etmek ve bunlara cesaretle karşı koymakla yükümlü ve görevli olan; bu felsefeyi temsil etmek, ifade etmek ve somutlaştırmak yetisine sahip olan avukatlar olarak, yukarıda ana hatlarıyla belirttiğimiz kaygılarımızı ve endişelerimizi dile getirmenin de en önemli sorumluluğumuz olduğunun altını çizerek vurguluyoruz.

Çünkü, insanlık tarihini inceleyenler, hukukun egemen olmadığı, hukukçuların etkisiz hale getirilip bağımlı kılındığı toplumlarda ne tür akla-hayale sığmaz haksızlık ve vahşetlerin sergilendiğini dehşet içinde göreceklerdir. Biz avukatlar, her zaman, her yerde ve her durumda sorumluluğumuzun bilincinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Malatya Barosu kurulduğu günden günümüze kadar hukuk devleti başta olmak üzere, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve yargı bağımsızlığı yolunda ödünsüz yürüyüşünü sürdüren eksiksiz demokrasi ve adil yargılanma yanında, tüm özgürlüklerin engelsiz bir biçimde kullanılmasını amaçlamaktadır.

Bu amacın, çoğunluğun azınlığın haklarını gözettiği, katılımcılık ve çoğulculuğun özümsendiği, çağdaş ve eksiksiz bir demokraside gerçekleşeceğine inanmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle, demokrasinin, insan haklarının ve hukuk devletinin en büyük güvencesi olan savunmanın temsilcileri, sevgili meslektaşlarımın Avukatlar Günü’nü kutluyor, özlemini duyduğumuz, hukukun ve yargının tüm sorunlarının çözülmüş olduğu güzel günlere sağlık, esenlik ve başarılarla ve barış içerisinde hep birlikte ulaşabilmenin özlemiyle saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme