Bardakoğlu'ndan Malatya'ya övgü

Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ile TMSF eski Başkanı Ahmet Ertürk, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ile TMSF eski Başkanı Ahmet Ertürk, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Malatya İl Müftüsü Yusuf Çimen ile İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman’ında eşlik ettiği ziyarette konuşan Diyanet İşleri eski Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu Malatya’ya en son 2007 yılında geldiğini ve o yıldan bu yana Malatya’nın büyük bir gelişme gösterdiğini söyledi.

Yepyeni bir Malatya ile karşılaştıklarını kaydeden Bardakoğlu, “Malatya bizim çok yakinen tanıdığımız, takdir ettiğimiz bir ilim ve fikir merkezi. Ben son 10 yılda yepyeni bir Malatya gördüm. Zaten Malatya’yı Anadolu’nun dini konuda uyanık ve diri bir merkezi olarak biliriz. Bu bakımdan Malatya her türlü takdirin üzerindedir. Bizim için Malatya’da bulunmak bir şeref ve onurdur” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise büyükşehir süreci ile birlikte Malatya’nın uzun planlar yapılabilen bir konuma geldiğini söyledi. Malatya’da fiziki anlamda olumlu gelişmelerin yaşandığını, ekonomik olarak da büyüme gösterdiğini söyleyen Çakır “Bunların ötesinde önemli olan insanların, maneviyatın, kültürün ve eğitimin gelişmesidir. Biz Belediye olarak bunlara daha fazla ağırlık veriyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin icra edilebileceği fiziksel mekanların oluşturulmasına gayret ediyoruz. İnsana dokunan, insanın eğitim kültür bakımından gelişimine katkı sunan, sanatsal ve hobi amaçlı yatırımlar yapıyoruz. Malatya araştırmayı, okumayı, sorgulamayı seven, fikir üretebilen, düşünce dünyası geniş olan bir insan yapısına sahip. Dolayısıyla bu güzel programların her zaman Malatya’da karşılık bulduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Prof. Dr. Ali Bardakoğlu Başkan Çakır’a bir set hediye ederken, Başkan Çakır da Bardakoğlu’na kristal kayısı maketi ile kayısı tepsisi hediye etti.

Bakmadan Geçme