Bakan Tüfenkci'den Şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut için taziye mesajı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu 12 silah arkadaşı ile şehit olan Jandarma Yarbay Songül Yakut için taziye mesajı yayımladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Şırnak’ta helikopterin düşmesi sonucu 12 silah arkadaşı ile şehit olan Jandarma Yarbay Songül Yakut için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Bülent Tüfenkci mesajında, ‘Malatyalı hemşehrim Türkiye’nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı Yarbay Songül Yakut’un Şırnak’taki helikopter kazasında şehit düşmesinden derin bir teessür duydum” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Bakan Tüfenkci, "İlçe jandarma komutanı olarak görev yaptığı Ankara Beypazarı’nda aile içi şiddete karşı verdiği mücadelelerle tanınan, köylü kadınların derdi ile dertlenen, ailesinin ordudan ayrılmasını istemesine rağmen ne ordudan kopan, ne görevden kaçan Yarbay Songül Yakut, ülkemizi ve milletimizi korumak için terör örgütlerine karşı yürütülen amansız mücadelenin de kahramanı oldu.Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim kazada şehit olan Yarbay Songül Yakut başta olmak üzere tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet; değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Ülkemizin savunması adına gece gündüz demeden başarılı operasyonlara imza atan, kahramanca çarpışan yiğitlerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme