Bakan Tüfenkci'den Almanya'ya eleştiri

Malatya'da mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Almanya, Türkiye aleyhinde başlatmış olduğu siyasi şantaj diyeceğimiz birtakım ekonomik tehditlerle Türkiye'yi köşeye sıkıştırmanın hesaplarını yapmaktadır dedi.

Malatya’da mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Almanya, Türkiye aleyhinde başlatmış olduğu siyasi şantaj diyeceğimiz birtakım ekonomik tehditlerle Türkiye’yi köşeye sıkıştırmanın hesaplarını yapmaktadır" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Battalgazi ilçesindeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Bakan Tüfenkci’nin yanı sıra Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Battalgazi muhtarları katıldı.

Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin ekonomik tehditlere boyun eğen bir ülke olmadığını belirterek, “Geçmişinden aldığı güçle, medeniyetiyle, insanıyla, bu coğrafyanın kendine has özellikleriyle, asla da olmayacak" dedi.

Tüfenkci, daha sonra Almanya’nın Türkiye’ye yönelik son dönemde izlediği politikayı eleştirdi ve şöyle konuştu:

"Türkiye özellikle gündemi çok çabuk değişen bulunduğumuz coğrafya itibariyle gerek komşularımızdan kaynaklan risklerle gerek dünyadaki gündeme paralel olarak Türkiye üzerinden hesapları olanların bu hesaplarını ve planlarını sürekli uygulamaya koymak için fırsat kolladıklarını görmekteyiz. Suriye konusunda Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyenlerin, Irak’ta operasyon yapmaya çalışanlardan tutun da işte son zamanlarda Almanya’nın Türkiye aleyhinde başlatmış olduğu siyasi şantaj diyeceğimiz bir takım ekonomik tehditlerle Türkiye’yi köşeye sıkıştırmanın hesaplarını yapmaktadırlar. Oysa Türkiye geçmişiyle, geçmişinden aldığı güçle medeniyetiyle insanıyla, bu coğrafyanın kendine has özellikleriyle ekonomik tehditlere boyun eğen bir ülke olmadı asla da olmayacak. Dolayısıyla bizim birlik ve beraberliğimizi her geçen gün daha fazla artırmamız lazım. Birbirimize fazla sahip çıkmalı, daha fazla inanmamız lazım. Sorunları birlikte çözmemiz lazım. Bir yerde olacaksak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. "

Kentteki sulama problemine de değinen Tüfenkci, "Malatya’da özellikle Battalgazi’de sulama probleminin had safhaya çıktığını biliyoruz. Birçok muhtarımız da bizlere bu konuda sorunları iletti. Biz de istedik ki bugün tüm bu sorunları ele alalım, çözüm önerilerini dinleyelim" dedi.

Atılacak adımları sıralayan Bakan Tüfenkci, Çat Barajı’ndan bugün kanallara su verileceğini kaydetti. Boztepe Barajı’ndan da Sağsahil sulamasına 22 Ağustos’ta su verileceğini duyuran Tüfenkci, Medik kanalına (Yazıhan) su takviyesi yapılacağını, böylece Battalgazi’nin de bu sudan faydalanacağını söyledi.

Bakan Tüfenkci, Karakaya Barajı’ndan Battalgazi’ye su akıtılması için talimat verileceğini de belirterek "Bir teknik ekip görevlendireceğiz, raporlamasını yapacaklar ve bu eylem planı içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Malatya Valisi Ali Kaban ise "Bir buçuk aydır buradayım ve en önemli gündem ise kuraklıktır" ifadelerine yer veridi

Toplantıda konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de şu anda Malatya’nın en büyük sorunun su olduğunu söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Gerçekten biz 15 yıldır iktidardayız köylerimizde şebekeli su sistemi olmayan tümünü halletmemize rağmen ama mevsim şartlarının her geçen gün kuraklığa doğru gitmesinden kaynaklanan sıkıntılar yaşamaya başladı."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Battalgazi’de yaşanan su sıkıntısını bakana ilettiklerini söyleyerek, “Bakanımızla bu konu üzerinde istişare ettik. Bakanımız bizim yanımızda genel müdürü arayarak burayla ilgili ne gerekiyorsa bütün çalışmaları yapması konusunda talimatı verdi” diye konuştu.

Bakmadan Geçme