Bakan Tüfenkci, MTSO Meclis toplantısına katıldı

Bakan Bülent Tüfenkci, tüm politikaları büyüme üzerine kurduklarını belirterek, '2017'yi inşallah yüzde 5 büyümeyle kapatmayı düşünüyoruz' dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı meclis toplantısı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımı ile gerçekleşti. 15 Temmuz şehitler meclis salonunda gerçekleşen toplantıda ilk olarak söz alan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Bakan Tüfenkci’ye meclislerine katıldığı için teşekkür etti. Erkoç, Avrupa Parlamentosunun aldığı Türkiye ile müzakerelerin durdurulması kararını kınadıklarını belirterek, “Biz bu süreci 53 yıldır yaşıyoruz. Ve bu ülke çok badireler atlattı, çok sıkıntıları geride bıraktı. İnanıyorum ki bu sıkıntılar geride kalacak herkes bu aldığı karardan dolayı da ciddi bir pişmanlık içerisine girecek” dedi.

“Göreve Rusya ile yaşanan uçak krizi ile başladık”

Meclis toplantısında söz alan Bakan Tüfenkci ise göreve gelir gelmez Türkiye'nin çok ciddi dalgalanmalar yaşadığını belirterek, “24 Kasım’da Rusya ile uçak krizi ile başladık. İç ve dış terör saldırıları akabinde 64’üncü hükümet sona erdi 65’inci hükümet göreve başladı. Yine hepimizin birlikte yaşadığı 15 Temmuz darbe girişimini bu ülke yaşadı” diye konuştu. 

15 Temmuz’daki amacın Türkiye'yi bölmek olduğunu ifade eden Bakan Tüfenkci, “Orada birbirine düşürülen bir Türkiye, akabinde birileri gelecek hakemlik yapacak ve birilerine Türkiye'yi yem edecek, amaç bu” ifadelerine yer verdi.

“Şimdi de ekonomik terör estiriliyor”

Şimdi aynı güç odaklarının yurt dışında ekonomik terör estirmeye başladıklarını dile getiren Bakan Tüfenkci, “Lobileri müthiş, yalanların haddi hesabı yok. PKK lobisiyle, örgütüyle kol kola 'Türkiye'yi biz nasıl zayıflatırız, Türk insanını nasıl zayıflatırız' onun hesabını yapıyorlar. Türkiye zarar görürse, Türkiye ekonomik olarak gerilediğinde kim kazanacak. Türkiye büyürse buradaki herkes büyür. Ama Türkiye kaybederse inanın buradaki herkes bir şekilde kaybeder. Bunca engellemelere rağmen, böyle bir darbe girişimine maruz kalmamıza rağmen Allah'a hamdolsun millet hem demokrasiye hem ekonomisine sahip çıktı. Hiçbir ülke bu derece ciddi bir saldırı altında kalıp da bir gün sonra bütün borsalarını açık tutamaz” şeklinde konuştu.

“Türkiye büyümeye devam edecek”

Türkiye’nin büyümeye devam edeceğini ifade eden Bakan Tüfenkci, “Dördüncü çeyrekten itibaren inşallah Türkiye büyümesine, yoluna devam edecek. Orta vadeli büyüme programını yaparken biz sürekli küçülen bir Türkiye'yi değil, büyüyen bir Türkiye'yi hedefledik. Tüm politikalarımızı büyüme üzerine kurduk. 2017'yi inşallah yüzde 5 büyümeyle kapatmayı düşünüyoruz. 2018 ve 2019'da da yüzde 4,5-5'in üzerinde büyümelerle Türkiye'yi götüreceğiz inşallah” ifadelerine yer verdi.

“Tüm terör örgütleri ile mücadele edilecek”

Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, FETÖ'yle, PKK'yla, PYD'yle ve DAEŞ'le mücadele edeceklerini dile getirerek, “Bir yandan da Türkiye'nin refah pastasından daha fazla pay alması için çaba göstereceğiz" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan cazibe merkezleri arasında Malatya’nın da olduğunu belirterek, hali hazırda yatırım yapılmaya müsait illerin başında Malatya’nın geldiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci, meclis üyelerinin sorularını cevapladı.

Yorumlar 6

Bakmadan Geçme