Avukat Akça, öğrencilere insan haklarını anlattı

İnsan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla 10-17 Aralık günleri arasında kutlanan 'İnsan Hakları Haftası' nedeniyle Selahaddin Eyyubi İlkokulunda eğitim çalışması düzenledi.

Yeşilyurt Belediyesi Avukatı Mehmet Fatih Akça tarafından gerçekleştirilen sunum toplantısına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Avukat Akça, İnsan Hakları bilincini geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik katkı sağlamak adına öğrencilerle bir araya geldiklerini anlatarak, ‘En Büyük Sevgi İnsan Sevgisidir’ başlığı altında demokrasi, insan hakları, toplumda uyulması gereken konular, kişinin toplumdaki yeri ve ödevleri üzerine hazırladığı geniş kapsamlı çalışmayı öğrencilerle paylaştı.

Avukat M. Fatih Akça, konuşmasında “İnsan Hakları” ve “Çocuk Hakları” konularına yer vererek, "İnsan Hakları, insan onuruna yaraşır bir hayat sürmek için gerekli olan vazgeçilemeyen, kısıtlama kabul etmeyen ve sırf insan olmaktan kaynaklanan haklar bütünüdür. Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim insanın yaratılmışların en şereflisi olduğunu beyan eder. Bu yönüyle insan hakları tüm insanların yaratılıştan itibaren sahip olması ve korunması gereken evrensel değerlerdir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. Yani bu değerler insanlığın ortak faydasıdır ” dedi.

Eğitim çalışmasını pür dikkat takip eden öğrenciler merak ettikleri konularla ilgili Avukat Mehmet Fatih Akça’ya sorular yöneltti.

Bakmadan Geçme